Zeci de drumuri din Galați și Brăila, blocate de nămeți. Volele reușesc cu greu să deszăpezească șoselele VIDEO

0
Publicat:

Ninsoarea viscolită a închis total sau parțial zeci de drumuri din județele Galați și Brăila. Utilajele din teren reușesc cu greu să facă stratului mare de zăpadă. Au intervenit și utilaje din Iași și Buzău.

Drumuri blocate în Galați și Brăila din cauza nămeților FOTO: ISU Galați
Drumuri blocate în Galați și Brăila din cauza nămeților FOTO: ISU Galați

Potrivit ISU Galați, în acest moment două sectoare ale unor drumuri naționale sunt închise. Este vorba de  DN25- Șendreni-Hanu Conachi și  DN24D –Băleni –Tulucești.

Potrivit reprezentanților de la Drumuri și Poduri, se așteaptă două vole ca să deblocheze două tiruri pe sectorul Hanu Conachi-Sendreni. Pe DN 25 se lucrează și se estimează că drumul va deschis circulației în jurul orei 16.00. În ajutor au venit utilaje din Buzău și Iași.

În prezent sunt mai multe drumuri cu circulaţie restricţionată pentru autovehicule cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 t sunt: DN 2B Șendreni- Galați- Giurgiulești; DN25 Tecuci- Hanu Conachi; DN26 Galați- Murgeni; DN24D Grivița- Băleni. 

Drumuri cu circulaţie îngreunată: DN25 Drăgănești-Tecuci; DN24D  Cuca-Băleni; DN24D  Băleni -Vârlezi; DN24D  Vârlezi –Bălăbănești; DN 26 Tulucești-Foltești – Oancea

Drumuri cu circulaţie restricţionată: DJ251 Smârdan – Slobozia Conachi; DJ254 Ivești - Grivița; DJ 242A Rădești- Gănești; DJ242E Roșcani-Oancea: DJ253 Viile –Cudalbi; DJ252H Tecuci -Furcenii Noi;DJ 240A Tăplău –Cârlomănești; DJ251G Vârlezi-Valea Mărului; DJ 255 Cuca -Fîrțănești. 

Situația drumurilor din Brăila

Zăpada crează probleme și în județi Brăila, unse se menține închisă circulația rutieră pe DN 22 -Brăila la limita cu județul Buzău, și DN 23 Brăila- limita cu județul Vrancea;

Pe celelalte drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe celelalte drumurile naționale din județ. 

„S-a intervenit cu 40 utilaje (autobasculante cu lamă şi răspânditor) pe toate drumurile naționale”, a anunțat ISU Brăila.

Sunt și mai multe drumuri județene închise de autorități ca măsuri preventivă: DJ 203 A: limita judeţului Buzău - Plăsoiu - Câineni Băi - Vişani - Drogu - Zamfireşti – Galbenu; DJ 203 T: Jirlău - Vişani (DJ 203 A); DJ 211 A- Bordei Verde - Viziru - Cuza Vodă; DJ 211: Zăvoaia  - Bordei Verde - Ianca (DN 2B).

„S-a acţionat pe diferite sectoare de drumuri județene cu 17 mijloace (autobasculantă cu lamă și răspânditor- 6, încărcător frontal – 2, autogreder –3, buldoexcavator – 6) și s-au împrăștiat 150 tone material antiderapant (nisip și sare). (...)Traficul fluvial se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt restricţii de navigare a bacurilor”, a mai anunțat ISU Brăila.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri