Sculptură marca Alexandru Paraschiv, expusă la Muzeul de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul român, are atelierul în Franţa, în oraşul Grasse.
Artistul român, are atelierul în Franţa, în oraşul Grasse.

În această seară, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galati va avea loc vernisajul expoziţiei de sculptură semnată de plasticianul Alexandru Paraschiv.

Ajuns pentru prima dată pe meleaguri dunărene tocmai din Franţa, artistul are un CV impresionant.
Alexandru Paraschiv este membru al Asociaţiei artiştilor din Franţa „La maison des Artistes", posesorul premiului „Palm D'Art" la Festivalul de Artă Contemporană, deţinătorul Premiului de Excelenţă la Concursul Internaţional de Sculptură de la Kitakyushu, Japonia, dar şi expozant în Franţa, Austria, Statele Unite, Canada, Japonia, Anglia.


"Alexandru Paraschiv este un fericit, acceptat nu ştiu de cine, în arta de a cunoaşte trecerea haosului către concret. El a avut şansa sa fie iniţiatul căruia i s-a dat harul transpunerii în formă a a semnelor de început de lume. Alexandru nu este un arheolog, nu a descoperit nici o statuetă gumelniţeană pe care să o copieze. El, pur şi simplu, aşa simte torsul feminin, aşa simte ideea de cuplu, aşa simte în linie forţa taurului. Aşa percepe cu mintea şi sufletul începutul", spune directorul Muzeului de Artă, Dan Basarab Nanu.


Cei care vor veni în această seară la Muzeul de Artă vor putea vedea 17 sculpturi şi 8 lucrări de grafică. Expoziţia va fio deschisă până pe 2 aprilie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite