Scenariu straniu în cazul morţii brutale în Spania a unei românce de 37 de ani: victima şi criminalul erau protagoniştii unui joc sexual extrem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Arellano (43 ani) neagă cu vehemenţă că ar fi ucis-o pe Valentina Chiriac (37 ani), românca din Hanu Conachi, judeţul Galaţi, cu care era căsătorit şi avea o fetiţă de 6 ani. El insistă pe varianta că soţia lor ar fi fost omorâtă de o bandă de hoţi care i-a spart casa în timp ce era plecat „să dea o tură” cu motocicleta.

Crima din localitatea spaniolă Collado Villaba, aşezare aflată în apropiere de Madrid, căreia i-a căzut victimă Valentina Chiriac - o româncă în vârstă de 37 de ani originară din Hanu Conachi, judeţul Galaţi - stârneşte în continuare numeroase comentarii şi supoziţii.

Deşi autorităţile spaniole l-au arestat deja pe Jose Arellano (43 ani), soţul femeii ucise, principalul suspect în anchetă refuză să recunoască fapta, insistând pe varianta că ar fi nevinovat. Potrivit presei spaniole, Arellana a declarat în faţa anchetatorilor că el nu era acasă în momentul în care s-a produs crima.

„Am plecat să dau o tură cu motocicleta, pe la ora 9,00. M-am întors pe la 11,00 şi am auzit din casă zgomote şi ţipete. Am sunat la poliţie să anunţ că îmi este jefuită casa şi că soţia mea este în pericol”, ar fi declarat Arellana, potrivit publicaţiei „El Pais”.

Prima expertiză medico-legală a constatat că Valentina Chiriac a fost ucisă între orele 4.00 şi 5.00 dimineaţă, când Arellana era acasă, conform propriei declaraţii. Acesta a şi fost motivul pentru care, deşi în prima fază a fost lăsat liber, spaniolul a fost arestat imediat după ce medicii legişti au emis actul de deces.

Judecătorii spanioli au decis că suspectul va rămâne în arest fără drept de eliberare pe cauţiune, la luarea deciziei contribuind decisiv două aspecte: faptul că omorul pare să fi fost premeditat (victima a fost ucisă prin sufocare cu o pungă pusă pe cap şi legată cu bandă adezivă, iar mâinile îi era legate la spate) şi faptul că suspectul neagă orice fel de vinovăţie.

Până una-alta, Arellana a contestat atât arestarea, cât şi raportul de expertiză medico-legală. „La ora 9.00, când am plecat de acasă, soţia mea era vie. Concluzia medicilor cum că ar fi murit cu patru ore mai devreme este greşită!”, a spus Arellana în apărarea sa.

Ziarele spaniole merg în marea lor majoritate pe ipoteza crimei, însă există şi surse care indică alte două ipoteze legate de circumstanţele care au dus la moartea Valentinei Chiriac.

image

Valentina Chiriac FOTO Facebook

Prima ipoteză, susţinută de fratele principalului suspect, ar fi aceea că Valentina, care – zice acesta - în ultima vreme ar fi avut crize de depresie din cauza situaţiei familiale (femeia avea un copil de 6 ani cu spaniolul, dar mai avea două fete, din prima căsnicie, care trăiau departe de ea, în România) s-ar fi sinucis după scenariul unui celebru film american. Ipoteza poate fi plauzibilă doar în situaţia în care mâinile femeii ar fi fost blocate de cătuşe şi nu legate cu sfoară, însă acest aspect nu a fost făcut deocamdată public de către anchetatori.

Un alt ziar spaniol aduce în discuţie un alt scenariu bizar, respectiv că victima şi criminalul ar fi fost protagoniştii unui joc sexual periculos (şi el inspirat dintr-un film american), însă nu există, cel puţin deocamdată, niciun fel de dovezi în acest sens.

Familia din ţară, neputincioasă

Cuplul româno-iberic avea o fetiţă în vârstă de şase ani, care din fericire nu a asistat la crimă, deoarece era la nişte rude ale femeii, în Madrid. Potrivit mamei Valentinei, Lisaveta Rizea (care locuieşte la Hanu Conachi) fetiţa ar fi fost luată în custodie de un unchi din partea tatălui. Un lucru este sigur: copilul nu poate fi adus în România, la rudele de aici, deoarece are doar cetăţenie spaniolă.

Interesant este că nici rudele din România şi nici prietenii din Spania ai cuplului nu ştiu să fi existat neînţelegeri între cei doi. „A venit acasă pe 27 aprilie. Era cu soţul ei şi erau fericiţi. Chiar mă bucuram pentru ea. A fost şi la tatăl ei, i-a făcut cumpărăturile, iar apoi au plecat în Spania. Acum nu ştiu dacă s-au certat sau nu, părea un băiat blând. Ba chiar am spus că fiica mea este mai vulcanică decât el, el mi s-a părut un băiat de nota zece”, a declarat mama Valentinei.

Deocamdată, autorităţile spaniole au anunţat rudele din România că nu le pot da trupul neînsufleţit al Valentinei întrucât nu au finalizat ancheta. Procedurile ar putea dura până la şase săptămâni deoarece sunt necesare mai multe investigaţii pentru a proba vinovăţia soţului, considerat principalul suspect.

Oricum, mama victimei nu are banii necesari pentru repatrierea fiicei ei, cheltuielile fiind estimate la circa 10.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite