Româncă de 37 de ani ucisă în Spania. A fost găsită în dormitor, cu mâinile legate la spate şi cu o pungă pe cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul suspect este soţul acesteia, spaniol la origine, care a fost arestat. Femeia, de loc din Hanu Conachi, judeţul Galaţi, avea cu presupusul criminal o fetiţă de 6 ani. Trupul neînsufleţit nu poate fi reapatriat pentru a fi înmormântat deoarece familia nu are banii necesari, iar criminaliştii spun că mai au nevoie de măcar şase săptămâni pentru expertize.

Tragedie într-o familie din localitatea gălăţeană Hanu Conachi. O femeie în vârstă de 37 de ani, stabilită de mai bine de zece ani în Spania, a fost victima unei crime oribile al cărei mobil încă nu a fost descifrat de anchetatori.

Potrivit publicaţiei iberice „El Espanol”, Valentina Chiriac a fost găsită moartă în propria casă (aflată în localitatea Collado Villalba din vecinătatea Madridului), în data de 29 mai, pe patul din dormitor, având mâinile legate la spate şi o pungă din plastic pe cap.

Primele concluzii ale criminaliştilor sunt că femeia ar fi  murit din cauza unui stop cardiac din cauza asfixiei mecanice, însă nu este deloc clar în ce împrejurări s-a produs totul. O primă ipoteză a fost aceea a unui jaf, însă cum nu s-au găsit semne clare de efracţie sau de violenţă (deşi anchetatorii spun că s-a încercat un soi de înscenare în acest sens), iar pe camerele de supraveghere exterioare nu s-a găsi vreo imagine cu vreun intrus, aşa că toate suspiciunile s-au îndreptat asupra soţului femeii, spaniolul Jose Arellano (43 ani) care este patronul unui service auto.

Ceea ce rămâne de stabilit este motivul pentru care ibericul a provocat moartea româncei. Potrivit ziarelor spaniole, la mijloc ar fi două piste: fie violenţa conjugală pe fondul unui conflict (ale cărui cauze urmează a fi eventual elucidate, mai ales că toţi apropiaţii spun că spaniolul era un tip foarte liniştit), fie un joc sexual care s-a terminat tragic.

Deocamdată, suspectul a fost arestat fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune, ceea ce indică faptul că la mijloc nu sunt doar simple suspiciuni, ci că anchetatorii au şi o serie de dovezi împotriva acestuia, chiar dacă Jose Arellano neagă vehement că şi-ar fi ucis soţia.

image

Valentina Chiriac FOTO Facebook

Cuplul româno-iberic avea o fetiţă în vârstă de şase ani, care din fericire nu a asistat la crimă, deoarece era la nişte rude ale femeii, în Madrid. Potrivit mamei Valentinei, Lisaveta Rizea (care locuieşte la Hanu Conachi) fetiţa ar fi fost luată în custodie de un unchi din partea tatălui. Un lucru este sigur: copilul nu poate fi adus în România, la rudele de aici, deoarece are doar cetăţenie spaniolă. Ested e spus că femeia mai are două fete, dintr-o relaţie anterioară, care trăiesc în România, în grija bunicii lor.

Interesant este că nici rudele din România şi nici prietenii din Spania ai cuplului nu ştiu să fi existat neînţelegeri între cei doi. „A venit acasă pe 27 aprilie. Era cu soţul ei şi erau fericiţi. Chiar mă bucuram pentru ea. A fost şi la tatăl ei, i-a făcut cumpărăturile, iar apoi au plecat în Spania. Acum nu ştiu dacă s-au certat sau nu, părea un băiat blând. Ba chiar am spus că fiica mea este mai vulcanică decât el, el mi s-a părut un băiat de nota zece”, a declarat mama Valentinei.

image

Valentina Chiriac şi presupusul asasin FOTO Facebook

Deocamdată, autorităţile spaniole au anunţat rudele din România că nu le pot da trupul neînsufleţit al Valentinei întrucât nu au finalizat ancheta. Procedurile ar putea dura până la şase săptămâni deoarece sunt necesare mai multe investigaţii pentru a proba vinovăţia soţului, considerat principalul suspect.

Oricum, mama victimei nu are banii necesari pentru repatrierea fiicei ei, cheltuielile fiind estimate la circa 10.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite