SCANDALOS! Un tecucean a murit la fel ca "domnul Lăzărescu", celebrul personaj de film „plimbat” între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Fără investigarea unor dureri de cap insuportabile de care s-a plâns, medicii din Tecuci i-au recomandat fizioterapie, iar cei din Focşani, continuarea investigaţiilor şi tratamentului în judeţul Galaţi. După şase drumuri între spitale, la capătul celui de-al şaptelea, bietul om n-a mai ajuns în viaţă.

Viorel Stan, un tecucean în vârstă de 41 de ani, a avut parte de un sfârşit tragic într-un context care aminteşte izbitor de scenariul filmului „Moartea domnului Lăzărescu". După cum au relatat soţia şi fratele acestuia, cât a mai fost în stare să se ţină pe picioare, bolnavul a fost pus pe drumuri, şi apoi, când n-a mai putut să se mişte, „plimbat" cu ambulanţa, între spitalele din două judeţe.

Coşmarul a început în dimineaţa zilei de duminică 14 octombrie, când, pe bărbatul în putere, care n-a călcat nicodată pe la doctor, a început să-l doară capul. Când durerile au devenit de nesuportat, a acceptat să meargă la cabinetul Urgenţe de la Spitalul Municipal „Anton Cincu" din Tecuci. Medicul de gardă i-a prescris Nurofen şi l-a trimis acasă.

După câteva ore, bărbatul se simţea şi mai rău aşa că, spre seară, a revenit la spital unde i s-a administrat injectabil o fiolă cu Algocalmin, dar tot n-a fost internat, ba chiar, culmea, i s-a recomandat să se adreseze unui medic reumatolog pentru că ar fi avut nevoie de fizioterapie.

Între timp, zăcând acasă, pacienţului i-a înţepenit gâtul. Starea lui generală s-a înrăutăţit şi abia se mai putea mişca.

A doua zi, luni 15 octombrie, bărbatul a făcut cum i s-a recomandat la spital şi a mers la Ambulatorul de Specialitate din Tecuci, la cabinetul Reumatologie, unde a fost consultat i s-a prescris un tratament.

După încă o zi, n-a mai putut să-şi mişte pleoapele, probabil din cauza unei pareze faciale aşa că s-a dus din nou la spitalul din localitate. A fost consultat. De astă dată s-a luat decizia să fie trimis pentru o investigaţie cu computerul tomograf la Spitalul Judeţean din Focşani.

Medicii focşăneni au emis ipoteza că de vină pentru simptomele neurologice ale pacientului ar putea fi o tumoare cerebrală sau o meningoencefalită, dar pentru asemenea diagnostice erau necesare consultaţii de specialitate şi mai multe investigaţii aşa că au recomandat ca pacientul să meargă la Spitalul Judeţean din Galaţi.

Maricela Stan, văduva bărbatului decedat spune că la Focşani li s-ar fi pus în vedere că bolnavul nu este din judeţul Vrancea.
„La spitalul din Focşani s-au purtat rău cu noi. Au zis să mergem la Galaţi pentru că nu suntem din Vrancea. Am plecat, ce era să facem? Nu ne-au dat ambulanţă şi, pe drum, la întoarcere, lui Viorel i-a fost tare rău. A vomat sânge" susţine femeia îndoliată.
Soţia bolnavului s-a speriat şi a cerut ajutor la 112. A fost trimisă o ambulanţă cu care bietul om a ajuns din nou la Spitalul Municipal din Tecuci. La un moment dat a intrat în stop cardio-respirator, dar s-a reuşit resuscitarea lui după care a fost urcat într-o ambulanţă pentru a fi trimis la Galaţi.

Familia acuză medicul că era grăbit să scape de pacient pentru a viziona meciul de fotbal România Olanda.
„La spitalul din Tecuci, doctorul a zis n-are timp prea mult pentru că începe meciul. Soţul meu nu se mai putea ţine pe picioare şi avea faţa înţepenită. I-au pus o perfuzie şi au făcut o electrocardiogramă. Nu i-au luat sânge pentru analize, mai susţine Maricela Stan.
Medicul care a fost de gardă neagă acuzaţiile.
„Nu este adevărat! Meciul era meci şi eu lucram de noapte. Ce treabă aveam eu cu meciul? Am reanimat bolnavul de 9.20 şi până la 22.30. Am făcut ce trebuia", se apără doctorul Dumitru Săndică.

Ceva mai târziu, în timp ce era transportat la Galaţi cu ambulanţa, bolnavul a mai intrat de două ori în stop cardiorespirator. La un moment dat, maşina s-a defectat şi n-a mai putut fi pornită nici măcar impinsă cu ajutorul soţiei şi fratelui bolnavului. Până la urmă a fost trimisă o altă ambulanţă de la Galaţi. În zadar însă, omul a murit înainte să ajungă la Spitalul de Urgenţă unde a fost declarat decesul.
În trei zile acest bolnav a fost plimbat de şapte ori între 3 spitale şi ambulatorul de specialitate, timp în care boala a ajuns să-l răpună.
Viorel Stan era tatăl unui băieţel în vârstă de opt ani.

Ceea ce s-a întâmplat cu pacientul tecucean demonstrează - din păcate încă o dată - că scenariul filmului Moartea domnului Lăzărescu nu se bazează pe ficţiune, ci pe o realitate de-a dreptul înspăimântătoare.

Membrii familiei cred că medicii n-au acordat suficientă atenţie bolnavului Viorel Stan şi spun că urmează să înainteze o plângere la Colegiul Medicilor.
Conducerea Spitalului Municipal „Anton Cincu" a demarat o ancheta internă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite