Sadism extrem: câine în agonie, după ce a fost împuşcat de două ori în gură, intenţionat. Agresorul, căutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalul rănit a fost dus pentru o complicată operaţie FOTO Asociaţia Help Lăbuş
Animalul rănit a fost dus pentru o complicată operaţie FOTO Asociaţia Help Lăbuş

Fapta s-a întâmplat în fostul sediul al Judecătoriei Târgu Bujor, clădire aflată acum în conservare. Animalul este în stare foarte gravă. Dacă va fi descoperit şi găsit vinovat, autorul faptei riscă până la doi ani de închisoare.

Caz oribil la Târgu Bujor, în urma căruia poliţiştii au deschis un dosar penal pentru mai multe infracţiuni, după ce un câine a fost împuşcat în gură de persoane deocamdată necunoscute.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Gabriela Costin, poliţiştii s-au autosesizat în urma postării informaţiilor pe internet, pe 16 ianuarie, de către o asociaţie de protecţia animalelor.

„La nivelul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de rănire sau schingiuire a animalelor şi uz de armă fără drept”, a precizat Gabriela Costin.

Câinele, în vârstă de patru ani, se adăpostise în zona clădirii fostei judecătorii din localitate (în fapt fostul sediu al CAP, acum în stare de conservare după ce Judecătoria s-a mutat în altă parte) şi era hrănit de o persoană care avea grija lui. 

Joi, câinele a fost împuşcat în gură, de două ori, de posesorul unei arme cu alice sau cu aer comprimat. Căţelul, în stare foarte gravă, a fost transportat la o clinică veterinară, unde a fost operat şi sunt speranţe că va putea fi salvat. Nu se ştie dacă agresorul a vrut să-l ucidă pe animal sau să-l tortureze, însă anchetatorii spun că varianta unui act de sadism este foarte plauzibilă.

„S-a întâmplat în clădirea fostei judecătorii de la Târgu Bujor, unde l-a găsit persoana care îl hrănea. Este desfigurat. E oribil ce a făcut acel om. Este un miracol că animăluţul a supravieţuit, după ce a fost împuşcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împuşcat cu alice şi cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenţii chirurgicale complicate”, a declarat Corina Grigore, preşedinta Asociaţiei ,,Help Lăbuş”, .

Dacă va fi descoperit şi găsit vinovat, autorul faptei riscă pentru faptele sale o pedeapsă penală de până la doi ani de închisoare.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite