Să fim alături de copii: Cumpărând un mărţişor, îl puteţi ajuta pe Filip să facă primii paşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, Grădiniţa nr. 9 Galaţi, Grădiniţa nr. 40 şi „Atelierele de creaţie ale poetei Angela Baciu” au pregătit un eveniment caritabil intitulat “Un mărţişor pentru sănătatea lui Filip”.

Filip Ştefan Dorobăţ are trei ani şi a fost diagnosticat la naştere cu tetrapareză spastică. Timp de doi ani, a urmat terapie recuperatorie la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu" din Bucureşti şi la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu. În urma procedurilor de evaluare, a tratamentului recuperator şi a terapiei bojta, s-au observat progrese în evoluţia psihomotorie a copilului. 

“Abia acum, la trei ani, Filip poate ţine în mână obiecte uşoare şi se deplasează de-a buşilea, este un copil extraordinar de bun şi frumos”, ne povesteşte cu lacrimi în ochi mama copilul, Cristina Dorobăţ.

Tot de la ea am aflat că lunar i-a fost necesară pentru tratamentul de recuperare şi transport la spitalele din Bucureşti şi Sibiu, suma de 2.000 lei. Familia a fost ajutată în 2012, cu bani, obţinuţi din spectacolul caritabil organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Galati, dar şi de la persoane fizice.

Pentru a mai putea spera la o vindecare, copilul trebuie să suporte o operaţie de spasticitate, operaţie care se face la Chişinău şi pentru care este necesară suma de 1.800 euro.

Aşa se face că Grădiniţa nr. 9 Galaţi şi Grădiniţa nr. 40 Galaţi (structură), în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi şi scriitoarea Angela Baciu se vor implica în acest caz, organizând în perioada 28 februarie - 10 martie 2014, o expoziţie de mărţişoare cu vânzare, în scop caritabil: “Un mărţişor pentru sănătatea lui Filip”, acţiune ce face parte din proiectul educaţional ,Iubeşte şi Dăruieşte!”.

Expoziţia va fi organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi (et.I) şi la Grădinita nr. 9 Galaţi şi va cuprinde: martisoare, felicitari, desene, obiecte din diferite materiale realizate de micutii artisti. Deschiderea ei va avea loc pe 3 martie, ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Banii colectaţi, vor fi viraţi în contul: RO23RZBR0000060014754358 - titular cont Silviu Dorobăţ.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite