Ritm alert de lucru la Drumul Expres Brăila-Galaţi. Au început forajele pentru piloţii pasajului suprateran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Ionel Scrioşteanu/FB
sursa: Ionel Scrioşteanu/FB

Se lucrează în ritm alert la noul drum de mare viteză între cele două oraşe riverane Dunării, Galaţi şi Brăila, au anunţat reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Potrivit secretarului de stat, Irinel Ionel Scrioşteanu, din luna ianuarie a acestui an, a început execuţia lucrărilor pe sectorul cuprins între km 2+880 – km 9+640. Au fost realizate lucrări de decapare pământ vegetal şi de consolidare terasamente (stabilizare teren fundare). 

„În prezent, se lucrează intensiv la amenajare depozite materiale, aprovizionare material granular, execuţie saltele material granular, lucrări de terasamente şi de amenajare podeţe. Până acum, au fost folosiţi pentru lucrările de terasamente circa 650.000 mc de material de umplutură. Au început şi forajele pentru execuţia piloţilor necesari pasajului supra-teran”, a anunţat Scrioşteanu.

Drumul Expres Brăila – Galaţi are o lungime de 10,7 km. Va avea două benzi de circulaţie, pe fiecare sens, 3 poduri, 2 viaducte şi un pasaj. Drumul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre şi se încheie la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni.

DRUM

Sursa: Ionel Scrioşteanu

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

PASAJ

Sursa: Ionel Scrioşteanu

Contractul la Drumul Expres Galaţi-Brăila a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani. 

Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie.

drum ex

 Sursa: Ionel Scrioşteanu

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Podul suspendat de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările la cel mai mare pod din România VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre, la răsărit. Imagini superbe realizate de un fotograf profesionist FOTO

  

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite