Rezultatele recoltării porumbului sunt sub estimările făcute la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Porumbul nu a fost recoltat în totalitate Foto: Adevărul
Porumbul nu a fost recoltat în totalitate Foto: Adevărul

72 la sută din suprafaţa totală de porumb pentru consum cultivată în judeţ a fost recoltată, iar cantitatea totală obţinută se ridică la 263.453 tone. În ceea ce priveşte recoltarea porumbului pentru sămânţă, aceasta nu a ajuns nici măcar la jumătate.

Dintre cele 110.005 hectare de porumb cultivate anul acesta în judeţul Galaţi, până acum au fost recoltate 79.028, reprezentând doar 72 la sută. Conform datelor de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, cantitatea de producţie estimată, kilograme pe hectar, era 3.582 iar producţia medie obţinută este de 3.334 kilograme pe hectar. Producţia totală obţinută fiind în acest moment este de 263.453 tone.

„Producţia obţinută este de 93 la sută faţă de cea estimată. Mai avem de recoltat puţin şi vom vedea cum stau lucrurile”, spune Profira Onide, director executiv DADR Galaţi.

În ceea ce priveşte recoltarea porumbului pentru sămânţă, aici lucrurile stau mai prost. Dintre cele 674 de hectare cultivate, au fost recoltate doar 207. În schimb, vestea bună vine la producţie. Au fost obţinute 2.261 kilograme pe hectar, iar estimările erau undeva în jurul a 1.100 kilograme pe hectar. „Producţia porumbului de sămânţă este de 204 la sută faţă de estimări”, a mai spus Profira Onode.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite