Restructurări la CFR Marfă. Regionala Moldova a fost mutată, pe criterii pur economice, de la Iaşi la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia are la bază un calcul simplu: jumătate  din tot traficul de mărfuri al regiunii are ca punct de plecare sau punct de sosire oraşul de la malul Dunării. Potrivit CFR, măsura a fost decisă de Adunarea Generală a Acţionarilor şi s-a aplicat de la 1 septembrie.

Restructurări la CFR Marfă. Potrivit unui comunicat al companiei, Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca, de la 1 septembrie, conducerea Regionalei Moldova să se mute de la Iaşi şi Galaţi. Ca urmare la Iaşi va funcţiona doar un Centru Zonal de Marfă.

Deşi măsura poate părea surprinzătoare, dat fiind că Galaţiul era obişnuit să piardă administrarea zonală în favoarea altor judeţe, ea are o perfectă „acoperire regulamentară”. Mai precis, studiile de trafic feroviar de mărfuri din ultimii trei ani au arătat că aproape jumătate din volumul total transportat vine sau pleacă de la Galaţi, din unul dintre cele trei porturi, sau din platformele industriale şi marile depozite de materiale de construcţie şi produse siderurgice.

Directorul Sucursalei Galaţi CFR Marfă, Mihai Ştefan, a confirmat decizia şi a apreciat că era firesc să se întâmple aşa, dată fiind situaţia expusă mai înainte. „Mutarea sucursalei este mai mult o chestiune de imagine, dar şi de dreptate, pentru că au fost perioade în care angajaţii CZM Galaţi lucrau de patru ori mai mult ca ieşenii, cu acelaşi număr de oameni. Şi spun asta vorbind de rezultate, de activitatea măsurată în tone-kilometri”, a declarat Mihai Ştefan. 

Interesant este că măsura nu presupune  modificări majore de responsabilităţi în cele două entităţi. Salariile celor aproape 600 de salariaţi de la Galaţi rămân la fel, atribuţiile vor fi în mare parte aceleaşi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite