Regulile de acces la aquapark public stârnesc controverse pe Facebook: „Cu certificatul de naștere la plajă, să ne ferească Dumnezeu!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ofertă a Primăriei Galați pentru accesul publicului la „Plaja Dunărea”, cel mai modern complex de agrement din zonă, a stârnit controverse pe Facebook: „Cu certificatul de naștere la plajă, să vă ferească Dumnezeu..sunt discriminatorii”, au comentat gălățenii. 

Plaja Dunărea, cel mai mare și mai modern aquapark de pe malul Dunării FOTO: Primăria Galați
Plaja Dunărea, cel mai mare și mai modern aquapark de pe malul Dunării FOTO: Primăria Galați

Pentru a atrage mai mulți clienți la „Plaja Dunărea”, autoritățile au lansat pe Facebook o serie de pachete promoționale pentru accesul publicului în zona de agrement. Astfel, miercuri va fi „ziua elevilor, studenților și pensionarilor". Aceste categorii vor avea reducere de 50%.„Promoția este valabilă cu carnetul de elev sau legitimația de student (vizate pentru anul în curs) sau cuponul de pensie și buletinul în cazul pensionarilor”, anunță Primăria.

Joi este „Ziua doamnelor și domnișoarelor”.  „Două doamne sau domnișoare au acces cu un singur bilet. Gratuitatea este aplicată la tariful cu valoarea cea mai scăzută”, se precizează în anunț.

Vineri este „Ziua familiei”. Atenție, accesul se va face doar după prezentarea cărții de identitate sau a certificatului de naștere, anunță autoritățile. 

Un membru al familiei are acces gratuit . Gratuitatea este aplicată pentru familiile de minimum trei persoane la tariful cu valoarea cea mai scăzută și trebuie prezentate cartea de identitate și certificatul de naștere Promoțiile sunt valabile până la 15 septembrie 2023 și se vor aplica până la ora 17.00”, precizează Primăria Galați.

Controverse pe Facebook: Ne cărăm cu toată documentația la plaja! 

Oferta Primăriei a stârnit mai multe controverse pe rețelele de socializare. Unii gălățeni spun că ofertele sunt discriminatorii, iar alții că sunt aberante.  

„Pachetele din zilele de joi și vineri sunt discriminatorii...o doamna poate vrea sa vină singură la plaja, iar o familie poate fi constituită din două persoane (sunt familii care nu pot avea copii și de asemenea, familii monoparentale)”.

„Numai certificatul de naștere nu l-am mai cărat la plaja! Să ne ferească Dumnezeu cu promoțiile voastre....auzi la ei <la valoarea cea mai scăzută>.”

„Da, da ...ca la noi, adeverință de venit, certificat fiscal, copie după copie, pașaport, legitimație de student și dosar cu șină”.

„Deci vineri, copii și familiile trebuie să se prezinte cu actele la ei, Dacă cumva să zicem ca le fura actele ce facem?”

„Ne cărăm cu toată documentația la plajă”

„Cum să între cineva la plaja cu buletinul și certificat? Ce e cu mizeria asta? Voi auziți ce penibili sunteți și ce idei cretine aveți?”

Tarife de acces la Plaja Dunărea

Pentru a intrat în complexul de agrement,  în iunie şi septembrie, adulţii care plătesc o taxă de acces de 40 de lei, de marţi până duminică, iar copiii cu vârste cuprinse între 7 ani şi 14  plătesc 20 de lei.

În lunile iulie şi august, adulţii şi copii între 7 ani şi 14 ani plătesc mai mult în weekend (60 de lei-adulţi, 40 de lei copii).

De marţi până vineri inclusiv, tariful rămâne neschimbat, respectiv 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. Copiii mici (0-7 ani) au intrare liberă indiferent de zi sau lună. Persoanele care intră în complex după ora 18.00 vor plăti 25 de lei.

Plaja Dunărea, o investiţie de tip aquapark în valoare de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria Galaţi, a fost inaugurată pe 31 iulie 2021. 

Plaja Dunărea este dotată cu un bazin cu valuri, o piscină de relaxare cu tobogan pentru adulți, o piscină pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane. 

Plaja de pe malul Dunării are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din România, umbrele, șezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. De asemenea, există și o zonă de food, unde periodic sunt organizate diverse evenimente.

Mai mult, de anul acesta plaja Dunărea s-a extins cu încă două piscine în zona de nisip.  Fiecare piscină va avea suprafața de 5x10 metri și adâncimea de 1,4 metri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite