Pubelele ecologice au fost incendiate cu petarde de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Containerele destinate colectării selective a deşeurilor au fost principalele puncte fierbinţi ale Sărbătorilor din acest an care au necesitat intervenţia pompierilor. Militarii au avut de stins nu mai puţin de 11 incendii izbucnite la astfel de pubele.

Interzicerea materialelor pirotehnice cu încărcătură mare de explozibil le-a dat noi idei tinerilor amatori de distracţii mai puţin ortodoxe. Dacă în lipsa artificiilor şi petardelor puternice petrecăreţii certaţi cu bunul simţ nu au mai putut da foc la vreo casă sau la vreo maşină, aceştia şi-au îndreptat atenţia către pubelele destinate colecării selective a deşeurilor, cărora le-au dat foc cu ţigări aprinse şi pocnitori.

„În perioada 24 decembrie - 1 ianuarie am fost solicitaţi să intervenim la 11 de astfel de incendii, izbucnite ca urmare a aprinderii hârtiilor şi materialelor plastice aflate în aceste containere. S-a cunoscut totodată o scădere a numărului de incendii izbucnite din caza folosurii necorespunzătoare a materialelor pirotehnice la locuinţe şi autoturisme", a precizat cpt. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvând al ISU Galaţi.

Aflarea identităţii celor care au dat foc la pubele va cădea, cel mai probabil, în sarcina poliţiştilor care vor lua şi măsurile legale care se impun.

Pubelele distruse erau amplasate pe străzile Brăilei, Saturn, Regiment 11 Siret, Furnaliştilor, Domnească, dar şi în cartierul Micro 17.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite