Proxenet care trimitea fete să se prostitueze în Elveţia, Austria şi Germania, reţinut. O maşină de lux, ridicată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au efectuat patru percheziţii, într-un dosar penal având ca obiect infracţiunile de trafic de persoane şi spălare de bani. La final, un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, iar anchetatorii au ridicat mai multe bunuri.

Bărbatul este bănuit de trafic de persoane şi spălare de bani. Potrivit poliţiştilor, „din cercetări au reieşit indicii că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, bărbatul ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Elveţiei, Austriei şi Germaniei”.

Anchetatorii au mai stabilit că sumele de bani obţinute de victime i-ar fi fost transmise direct bărbatului, când acesta se afla pe teritoriul ţărilor respective, sau prin serviciile de transfer monetar internaţional şi ar fi fost folosite pentru achiziţionarea de bunuri mobile şi imobile.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente, 7 telefoane mobile, cartele SIM, carduri de memorie, un stick de memorie, un laptop şi o armă neletală.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui apartament în valoare de 77.000 de  euro şi a fost ridicat un autoturism cu o valoare de piaţă de aproximativ 60.000 de euro.

Persoana bănuită de comiterea infracţiunilor a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca, marţi, să fie prezentată Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Vă recomandăm şi:

Momentul în care poliţiştii intră peste trei fete care fac videochat. Cum a fost destructurată o reţea de proxenetism infantil VIDEO

Mamă şi fiică dintr-o comună buzoiană, anchetate într-un dosar de proxenetism

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri