Protest spontan al grefierilor la Palatul de Justiţie din Galaţi: ”La noi nu se mai ştie dacă e zi sau noapte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grefierii de la instanţele gălăţene au încetat astăzi activitatea pentru o oră, după ce ministerul Justiţiei a decis să majoreze doar salariile magistraţilor, nu şi pe cele ale personalului auxiliar de specialitate.

Zeci de grefieri gălăţeni au încetat astăzi activitatea, nemulţumiţi că începând cu luna februarie 2017 vor fi mărite doar salariile magistraţilor, nu şi cele ale personalului auxiliar de specialitate, aşa cum prevede o decizie a Curţii Constituţionale. 

”Am declanşat un protest spontan pentru mărirea schemei de personal, dar şi pentru că nu se respectă decizia Curţii Constituţionale. Se interpretează eronat o decizie  a Curţii Constituţionale, în sensul că se măresc doar salariile magistraţilor, nu şi pe cele ale grefierilor. Noi nu ne măcinăm psihic, suntem pur şi simplu scribi, cum ne-au mai numit şi alţi miniştri. Eu ştiu că un scrib scrie după dictare, noi facem o sumedenie de lucruri, ce nu au legătură cu dictarea. Nu mai vorbesc de orele peste program. O asistentă medicală pleacă acasă după orele de program, la noi nu se mai ştie dacă e zi sau noapte, pentru că lucrăm aproape în continuu. Nu este posibil aşa ceva”, ne-a declarat Mirela State, preşedintele Sindicatului Ius-Lex Galaţi, ce reuneşte grefierii de la instanţele arondate Curţii de Apel Galaţi. 

Protestul de vineri a durat o oră, dar începând de luni, 30 ianuarie, acesta se va mări la două ore (urmând să aibă loc cel mai probabil în intervalul 12,00-14,00), şi va continua până când ministerul Justiţiei va da curs revendicărilor personalului auxiliar de specialitate. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite