Primul deces înregistrat la căminul de bătrâni ”Sf.Spiridon” din Galaţi. Numărul vârstnicilor decedaţi de la azilul privat a ajuns la 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul de îngrijire a bătrânilor ”Sf.Ilie” din Galaţi Foto: monitoruldegalati.ro
Centrul de îngrijire a bătrânilor ”Sf.Ilie” din Galaţi Foto: monitoruldegalati.ro

72 de bătrâni de la căminul privat de îngrijire a vârstnicilor ”Sf.Ilie” au fost confirmaţi cu COVID-19, dar 7 dintre aceştia dau semne de însănătoşire în urma tratamentului, probele recoltate la ultima testare ieşind negative la infectarea cu coronavirus.

Numărul deceselor în rândul vârstnicilor cazaţi la căminul privat de îngrijire a vârstnicilor ”Sf.Ilie” a ajuns la 18. 72 de bătrâni sunt internaţi în prezent la mai multe spitale din Galaţi, iar în cazul a 7 dintre aceştia sunt semne că s-ar putea vindeca în curând.

”Ultimele probe recoltate de la şapte dintre aceştia au ieşit negative”, ne-a declarat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică. Conform protocolului medical, la fiecare 12-14 zile, persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt retestate, iar dacă două astfel de testări ies negative, sunt declarate vindecate şi externate.

Persoanele în cauză sunt însă obligate să rămână pentru alte două săptămâni în izolare la domiciliu, la finalul cărora are loc o nouă retestare pentru a exista certitudinea că virusul a fost eliminat din organism.

La căminul de bătrâni ”Sf.Spiridon” din Galaţi s-a înregistrat primul deces al unuia dintre beneficiarii de asistenţă socială şi medicală, fiind vorba de un bărbat de 88 de ani. Încă o persoană din rândul personalului a fost depistată pozitiv cu COVID-19, ridicând la şapte numărul celor care au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Din cei 138 de bătrâni cazaţi la ”Sf.Spiridon”, 118 nu au contractat COVID-19, iar 20 au fost diagnosticaţi pozitiv, fiind în prezent sub tratament.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, situaţia a rămas neschimbată. 9 lucrători de la ISU Galaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus. 2 dintre aceştia sunt pompieri şi 3 persoane activează în cadrul Centrului Judeţean de Comandă şi Conducere a Intervenţiei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite