Primarul Tecuciului, ilegalitate cu starleta Adelina Pestriţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel şi viceprimarul Daniel Radovei au început anul 2014 ciocnind o cupă de şampanie cu Adelina Pestriţu, vedeta TV de la WOWBiz, pe o scenă amenajată în mijlocul oraşului. La doar câteva zile de la acel fericit moment, Curtea de Conturi Galaţi a decis că Primaria din Tecuci a efectuat plăţi ilegale de 30.000 de euro către artiştii care au prestat în acea noapte dintre ani.

Imediat după momentul festiv din noaptea dintre ani, Curtea de Conturi Galaţi a demarat o anchetă. În câteva zile a dat deja o decizie: autoritatea administrativ-teritorială nu a fundamentat un plan cultural în care să fie inclus acest eveniment. Practic, Primăria a luat din buget 147.000 de lei, de la alte capitole decât cel dedicat acestor evenimente (cultură, recreere, religie) pentru a organiza concertul de anul nou, dar şi un pelerinaj ecumenic la Iaşi, la moaştele Cuvioasei Parascheva (aprox. 32.000 de lei).

Primăria a făcut toate aceste lucruri fără să facă vreo rectificare de buget, aşa cum cere legea în cazul în care sunt luaţi bani de la anumite capitle şi dirijaţi către altele.

Curtea de Conturi a dispus Primăriei ca până la mijlocul lunii mai să stabilească prejudiciul creat. Evident că primarul Daniel Gerhardt Ţuchel a contestat raportul Curţii de conturi pentru a tergiversa ancheta. 

După prestaţia din noaptea de Revelion, Adelina Pestritu a primit suma de 4.000 de euro, sumă caracterizată inclusiv de cei de la WOWBiz drept colosală. Ăn noaptea dintre ani, pe scena amenajată la Tecuci a urcat si legendara trupă Culture Beat, care a primit în jur de 10.000 de euro. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite