Primarul Galaţiului a fost declarat incompatibil să mai ocupe o funcţie publică. Interdicţia pronunţată de ANI este valabilă trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat că Marius Stan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al firmei Moldova Expedition SRL Iaşi. Edilul a declarat că va proba în instanţă faptul că nu este incompatibil.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţai joi, 7 aprilie 2016, că a constatat faptul că Marius Stan, primarul municpiului Galaţi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar al municipiului Galaţi şi administrator al firmei Moldova Expedition SRL Iaşi.

Trebuie menţionat faptul că, în conformitate cu Legea nr. 161/2003 „funcţia de primar este incompatibilă cu  funcţia de administrator la societăţile comerciale”, acesta fiind motivul pentru care ANI a declanşat procedura de evaluare.

Potrivit prevederilor legale, „persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani, şi nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”, a precizat ANI.

Interesant este că Marius Stan nu consideră că situaţia în care s-a aflat ar fi una de incompatiblitate. „În 2003 - 2005, pe când era preşedinte la Politehnica Iaşi, am înfiinţat o firmă de curierat. Când am plecat din Iaşi, adică în 2005, am făcut împuternicire notarială celorlalţi acţionari pentru închiderea firmei, însă aceştia nu au rezolvat treaba. Am aflat de-abia în 2014 că firma nu a fost radiată de la Registrul Comerţului, aşa că m-am dus şi am radiat-o”, a declarat primarul Galaţiului.

Acesta a mai adăugat că firma oricum nu a avut niciun fel de activitate, declaraţiile depuse de împuterniciţi la Finanţe arătând venituri zero.

„Am transmis aceste lucruri ANI, precum şi documentele aferente. Conflict de interese există atunci când câştigi ceva, dar eu nu am câştigat nimic şi nu am luat niciun fel de decizii. Nici nu ştiam că firma mai există”, a mai declarat Marius Stan.

Primarul municipiului Galaţi a mai declarat că respinge categoric acuzaţiile de incompatibilitate formulate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi va ataca în instanţă decizia prin care a fost declarat incompatibil.

„Voi demonstra cu documente şi în faţa opiniei publice, şi în faţa judecătorilor că nu m-am aflat nicio clipă în stare de incompatibilitate. Cunosc legea, am transmis Agenţiei Naţionale de Integritate toate documentele care atestă faptul că atunci când am preluat mandatul de primar al municipiului Galaţi nu mai aveam nicio legătură cu firma la care se face referire în decizia ANI. Mâine voi prezenta public toate documentele doveditoare. Astăzi sunt la Bucureşti pentru a rezolva problema apei calde cu care se confruntă oamenii din Galaţi. E mult mai important pentru mine să rezolv această problemă şi apoi voi merge în instanţă să îmi dovedesc buna-credinţă”, a declarat primarul Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite