Primarul Dumitru Nicolae şi doi consilieri, la judecată cu un patron de spice shop pentru hotărârea CL care interzice comercializarea etnobotanicelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul societăţii Moskibo SRL a pus tunurile pe edil şi pe doi consilieri locali. El cere în instanţă anularea hotărârii de CL privind interzicerea comercializării de etnobotanice .

Iniţiatorii proiectului, consilierii Viorel Trif şi Radu Gheorghe, riscă să plătească daune de 500 lei pe zi începând cu data de 15 decembrie. Până acum au de plătit 97.500 lei.

Marian Viorel Mureş, patronul SC Moskibo SRL, a cerut în instanţă anularea hotărârii 517 de Consiliu Local, privind interzicerea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, altele decât cele reglementate de legislaţia în vigoare. El spune că această hotărâre i-a adus prejudicii atât materiale cât şi de imagine.

Războiul „magazinelor de vise"

Pe data de 6 mai 2011, a chemat în judecată pe primarul Dumitru Nicolae, în calitatate de reprezentant legal al Consiliului Local, şi pe consilierii PDL Viorel Trif şi Radu Gheorghe, în calitate de iniţiatori ai hotărârii de CL.

În cererea de chemare în judecată patronul firmei mai solicită iniţiatorilor hotărârii de CL, respectiv Viorel Trif şi Radu Gheorghe, daune de 500 de lei pe zi începând cu 15 decembrie şi până la anularea acestei hotărâri.

„Am solicitat suspendarea aplicării şi executării HCL nr.517/2010 până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei, întrucât prin aceasta ni se aduc grave prejudicii atât materiale cât şi de imagine în rândul agenţilor economici şi partenirilor de afaceri. Această hotărâre încalcă prevederile legale în vigoare şi Constituţia", a precizat administratorul societăţii în cererea de chemare în judecată.

Valentin Arhip, avocatul care îl reprezintă pe reclamat în justiţie, susţine că prin sintagma „altele decât cele deja reglementate de legislaţia în vigoare” se dă posibilitatea creării unor abuzuri din partea organelor de control de specialitate, aici putând fi inclus orice produs sau orice marfă care nu ar conveni agenţilor de control la momentul verificării.

În replică, iniţiatorii proiectului de hotărâre Viorel Trif şi Radu Gheorghe au solicitat din partea Consiliului Local un apărător. Primul termen este pe 19 septembrie. 
„Solicităm din partea aparatului de specialitate al Consiliului Local un sprijin pentru a formula întâmpinarea la cererea de chemare în judecată. Noi, în calitate de consilieri, am făcut un act administrativ. Legea 216  ne permite să venim cu astfel de propuneri
. Mi se pare corect să avem o reprezentare din partea aparatului de specialitate a CL. Spunem acest lucru deoarece atunci când colegul nostru Petru Alexe a fost dat în judecată tot în exercitarea mandatului, nu l-a reprezentat nimeni. Voi lua legătura cu avocata Consiliului Local, Carmen Moldoveanu", a spus consilierul Viorel Trif. 

La închiderea ediţiei, avocatul Valentin Arhip ne-a comunicat, până la primul termen,  va schimba cererea de chemare în judecată, îndreptându-se doar împotriva Consiliului Local.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite