Primăria Galaţi, supărată foc pe Electrocentrale, care a anunţat că în această noapte sistează furnizarea de apă caldă menajeră

0
0

Sistarea furnizării apei calde ar fi, în acest moment, o decizie unilaterală a conducerii SC Electrocentrale Galaţi SA, luată fără argumentul solicitărilor furnizorului de gaze.

De la 1 ianuarie şi până astăzi, Apaterm a achitat Electrocentrale Galaţi 48.807.812 lei. Chiar astăzi, 31 iulie, a fost virată suma de 1,5 milioane de lei, în condiţiile în care consumul pe întreaga luna iulie este de aproximativ 1,2 milioane de lei. 

În ultimele patru luni, plăţile au fost de până la 3,8 ori mai mari decât consumul. Mai mult, soldul înregistrat astăzi este de 35.350.847 lei, cu 8.206.402 lei mai mic faţă de data intrării în reorganizare, ceea ce dovedeşte viabilitatea planului de reorganizare, care a dus la diminuarea cu o cincime a datoriei, chiar şi fără modificari aduse termenilor şi termenelor planului de reorganizare al Apaterm, aşa cum a fost aprobat de Curtea de Apel Bucureşti.


„Ne exprimăm îngrijorarea pentru ca, în condiţiile în care, în urma demersurilor repetate ale primarului Marius Stan, conducerea Romgaz a dat asigurări pentru continuitatea livrărilor de gaze necesare producerii de energie electrică şi termică, în condiţiile în care, în ultimile luni, a crescut ritmul plăţilor făcute de Apaterm către Electrocentrale, ca şi sumele plătite de gălăţeni pentru energia termică, conducerea  Electrocentrale Galaţi continuă să abordeze relaţia cu Apaterm şi, implicit cu cetăţenii Galaţiului înafara prevederilor planului de reorganizare al Apaterm, aşa cum a fost aprobat de instanţă”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primăria Municipiului Galaţi rămâne în contact cu factori de decizie din Ministerul Economiei, pentru a avea, înafara garanţiei de continuitate a livrărilor de gaze pentru producerea de energie electrică şi termică şi pe cea a furnizării de apă caldă gălăţenilor branşaţi la sistemul public de termoficare.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite