Primăria Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuţie pentru modernizarea cartierului Micro 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Lucrările vor începe pe 21 martie 2016 şi vor fi executate de SC Lemacons SRL Galaţi, la preţul de 870.383 lei, fără TVA, şi sunt programate să dureze şase luni, de la data emiterii ordinului de începe a lucrărilor. Locul de joacă va fi realizat la cele mai moderne standarde de siguranţă pentru copii, iar echipamentele şi suprafeţele de joacă vor fi antitraumă.

„Este încă un proiect de reabilitare urbană care se va concretiza, în ciuda numeroaselor piedici care ne-au fost puse. În locul garajelor pe care le-am demolat, se vor construi locuri de parcare, spaţii verzi, spaţii de joacă pentru copii şi de relaxare pentru locuitorii din zonă. Cred că epoca garajelor a apus. E dovedit faptul că aceste garaje au devenit orice altceva decât locuri unde oamenii îşi parchează maşinile, sunt inestetice şi ocupă inutil hectare întregi din suprafaţa municipiului Galaţi. Gândim proiecte pentru fiecare cartier în parte, proiecte care să înlocuiască aceste baterii de garaje. Proiectele vor fi implementate etapizat, în funcţie de disponibilităţile bugetare, astfel încât, în câţiva ani, garajele care sufocă oraşul să fie înlocuite cu zone de reabilitare urbană moderne şi utile”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan.

  Conform proiectului din Micro 18, pe suprafaţa de aproximativ 3.800 metri pătraţi, rezultată în urma desfiinţării garajelor, vor fi amenajate locuri de parcare şi un parc care va avea zone speciale de joacă, de relaxare, spaţii verzi şi fântână arteziană. Zona reabilitată va beneficia de iluminat public ornamental, prietenos cu mediul, de mobilier urban, toalete ecologice, sistem de irigaţie, cişmele cu apă potabilă, alei pietonale.

Locul de relaxare va fi prevăzut cu bănci şi mese de şah, iar zonele verzi vor avea gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite