Preşedintele Senatului Universităţii ”Dunărea de Jos” reacţionează după acuzaţiile aduse de studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Lucian Puiu Georgescu susţine că membrii studenţi ai actualului Senat al Universităţii au dreptul să voteze până la data de 15 decembrie 2019, inclusiv pentru turul doi al alegerilor pentru funcţia de rector din data de 13 decembrie 2019.

În urmă cu câteva zile, studenţii gălăţeni, prin vocea preşedintelui Ligii Studenţilor din Galaţi, Sergiu Bodlev, acuza un conflict de interese la alegerile pentru desemnarea noului rector al Universităţii ”Dunărea de Jos”, arătând cu degetul către preşedintele Senatului din Universitate, profesorul Lucian Puiu Georgescu, care candidează pentru această fiuncţie.

”Studenţii nu vor fi doar limitaţi în posibilitatea de a participa la procesul electoral, ci li se va interzice total participarea la alegeri, aspect ce este inadmisibil în cadrul unei instituţii de învăţământ superior, contrar constituţiei, legii, uzanţelor naţionale şi internationale. Considerăm că modul de organizare a acestor alegeri este profund haotic şi direcţionat către satisfacerea intereselor unor indivizi care se declară candidaţi la alegerile rectorului”, declara preşedintele Ligii Studenţilor Galaţi.

Profesorul  Lucian Puiu Georgescu a reacţionat astăzi la acuzaţiile aduse de studenţi. ”Activitatea academică din cadrul Universităţii este bazată pe un parteneriat activ între cadrele didactice, cercetătorii şi studenţii din Universitate. Acest parteneriat este materializat prin participarea reprezentanţilor studenţilor în toate structurile de conducere, implicarea acestora directă în actul decizional şi consultarea lor permanentă. Aceste deziderate sunt puse în practică la nivelul Senatului Universităţii şi vor fi în continuare priorităţi reale în vederea creşterii calităţii activităţilor educaţional-formative şi de cercetare”, a declarat preşedintele Senatului din Universitate.

Senatul Universităţii are, conform legii, un mandat de 4 ani, care a început în data de 16 decembrie 2015 şi se termină în data de 15 decembrie 2019. Data de încetare a mandatului Senatului este aceeaşi cu data de încetare a mandatului senatorilor, inclusiv al senatorilor studenţi, respectiv 15 decembrie 2019.

Având în vedere că data de 15 decembrie 2019 cade într-o zi nelucrătoare, şedinţa de validare a noului Senat a fost programată pe data de 13.12.2019, astfel încât validarea alegerilor noilor membri ai Senatului să se facă cu respectarea duratei de 4 ani a mandatului Senatului, respectiv începând cu data de 16.12.2019.

”Pe cale de consecinţă, membrii studenţi ai actualului Senat au dreptul să voteze până la data de 15 decembrie 2019, inclusiv pentru turul doi al alegerilor pentru funcţia de rector din data de 13 decembrie 2019. Aceste chestiuni au fost discutate deja cu preşedintele Ligii Studenţilor din Universitate care, la momentul respectiv, a afirmat că a înţeles toate aspectele de mai sus. Senatul Universităţii îşi exprimă disponibilitatea de a purta discuţii pe acest subiect şi asigură studenţii de îndeplinirea tuturor condiţiilor pentru participarea acestora la alegerile ce urmează să se desfăşoare”, a mai spus profesorul Lucian Puiu Georgescu.

Conform calendarului alegerilor, primul tur de scrutin pentru alegerea noului rector al Universităţii ”Dunărea de Jos” va avea loc pe 10 decembrie, iar cel de-al doilea tur de scrutin se va organiza pe 13 decembrie 2019.


 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite