Premieră edilitară pentru România: gălăţenii, invitaţi să voteze pe Facebook ce lucrare de artă vor într-o intersecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de artă scoase la vot la Galaţi FOTO Proiect artistic
Lucrările de artă scoase la vot la Galaţi FOTO Proiect artistic

Anunţul este legat de selectarea a unei lucrări artistice (din două propuneri concrete) care să fie pe gustul majorităţii şi a fost lansată chiar de primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Cei interesaţi pot vota până pe 16 decembrie, inclusiv.

Primăria din Galaţi a decis să organizeze o consultare publică inedită, în fapt o premieră naţională dacă ţinem cont de opţiunile de vot, pe pagina oficială de Facebook a edilului Ionuţ Pucheanu.

În fapt, gălăţenii sunt invitaţi să aleagă o lucrare artistică originală care să fie amplasată în intersecţia de la intrarea în oraş dinspre Tecuci (DN2B, DN25), Există două opţiuni, fiind vorba despre operele de artă ”Serafim” (avându-l ca autor pe Denis Brânzei) şi „Simbol”, avându-i drept autori pe Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică.

Cele două lucrări de artă au fost selectate dintr-un număr de opt prezentate de către Fundaţia Culturală „Nicolae Mantu”. De altfel, se are în vedere ca şi celelalte opere de artă să fie amplasate pe viitor în alte locuri din oraş.

După cum a confirmat Ionuţ Pucheanu, operele de artă vor fi donate oraşului de către autori, bugetul local urmând să suporte doar costurile de realizare şi de amplasare.

Sondajul va rămâne deschis până pe 16 decembrie 2019, ora 16,30, iar opera de artă care va avea cele mai multe voturi va fi amplasată în sensul giratoriu amintit.

Deocamdată, sondajul a stârnit o mii de reacţii din partea locuitorilor oraşului. În vreme ce majoritatea s-a limitat să voteze şi să facă aprecieri legate de propuneri, alţii au folosit sondajul pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de administraţia locală sau, din contră, pentru a-i aprecia activitatea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite