Premieră culturală la Galaţi. Pentru prima oară, Galaţiul organizează o bienală naţională de artă plastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: CJ Galaţi
Foto: CJ Galaţi

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă Vizuală, în colaborare cu filiala gălăţeană a Uniunii Artiştilor Plastici şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean, care a alocat 149 de mii de lei pentru organizarea bienalei şi premierea celor mai buni pictori, sculptori şi graficieni.

“Este o mare bucurie faptul că la Galaţi are loc un eveniment cultural de o asemenea amploare. Până pe 18 octombrie, gălăţenii vor putea admira 260 de creaţii ale celor mai importanţi sculptori, pictori şi graficieni din România. Această bienală poartă numele unei personalităţi a artei româneşti, gălăţeanul Camil Ressu. Consiliul Judeţean a investit şi investeşte în continuare în cultura gălăţeană. Construim un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală şi cred cu tărie că vom avea cea mai frumoasă casă a artelor vizuale din România. Mai mult, pentru că trebuie să fim alături de artiştii plastici gălăţeni, a fost creat la începutul acestui an, pentru prima ora în ultimii 16 ani, un fond de artă de 120 de mii de lei, astfel încât Muzeul de Artă Vizuală să achiziţioneze creaţii ale plasticienilor gălăţeni”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

 “O premieră în oraşul nostru, o premieră binemeritată pentru Muzeul de Artă Vizuală, primul muzeu de artă contemporană din România. În Galaţi se construieşte cel mai modern şi mai impresionant muzeu de artă din România, astfel că cea de-a doua ediţie a acestei bienale va avea loc în noul sediu, graţie susţinerii Consiliului Judeţean”, a declarat Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi

Câştigătorii au fost aleşi de un juriu format din academicianul Răzvan Theodorescu, criticul şi istoricul de artă Pavel Şuşară, sculptorul Cristian Paul Bedivan, David Sava, preşedintele UAP Galaţi şi Dan Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi. Au fost acordate premii pentru sculptură, pictură şi grafică. Creaţiile premiate vor intra în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală.

Sculptură

-Premiul I – 11.000 de lei

-Premiul II – 9.000 de lei

-Premiul III – 8.000 de lei

bienala arta plastica Galati 1

Pictură

-Premiul I – 10.000 de lei

-Premiul II – 8.000 de lei

-Premiul III – 7.000 de lei

bienala arta plastica Galati 2

Grafică

-Premiul I – 9.000 de lei

-Premiul II – 7.000 de lei

-Premiul III – 6.000 de lei

Expoziţia poate fi vizitată până pe 18 octombrie, la sediul Muzeului de Artă Vizuală şi în sala de expoziţie a filialei U.A.P.R Galaţi  “Nicolae Mantu”, cu respectarea normelor de siguranţă sanitară.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite