Prefectul de Galaţi somează Electrica să rezolve urgent avariile din reţea: „Încă sunt probleme în 50 de localităţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpi rupţi FOTO Arhiva Adevărul
Stâlpi rupţi FOTO Arhiva Adevărul

Deşi au trecut mai bine de două săptămâni de la „viscolul de o zi” de după Paşti, mii de gălăţeni nu au nici acum curent electric deoarece avariile nu au fost rezolvate de echipele Electrica.

Prefectul judeţului Galaţi şi-a exprimat profunda nemulţumire în legătură cu modul ăn care electrica Distribuţie acţionează pentru a remedia avariile produse la reţeaua electrică de către fenomenele meteorologice extreme din perioada 19-21 aprilie 2017, care au perturbat activitatea socio-economică din judeţul Galaţi

Totul pleacă, evident, de la faptul că astăzi, 4 mai 2017, încă sunt numeroase gospodării şi societăţi comerciale din judeţul Galaţi care nu au în continuare curent electric, deşi au trecut peste două săptămâni de la evenimente.

„Îmi exprim profunda nemulţumire şi îngrijorare cu privire la modul în care a acţionat societatea Electrica la remedierea avariilor produse de  fenomenele meteorologice de acum două săptămâni. Joi, 4 mai, în judeţul Galaţi încă se înregistrează probleme în peste 50 de localităţi, sunt sute de locuinţe, sunt ferme de animale care încă nu au alimentare cu energie, încă avem stâlpi căzuţi, iar acolo unde au fost înlocuiţi, în multe zone, lipseşte branşamentul la reţea”, declară prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu. 

În toată această perioadă, prefectul judeţului Galaţi a participat zilnic la comandamentele de gestionare a crizei, în sistem teleconferinţă, ale Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi cu conducerea executivă a Electrica S.A. Bucureşti. 

Totodată, Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi a avut o comunicare permanentă cu primarii şi cu gălăţenii afectaţi, inconvenientele semnalate fiind direcţionate către Electrica S.A., operatorul de distribuţie a energiei electrice, singurul în măsură să remedieze situaţia din teren.

Cu toate că s-au implicat şi autorităţile locale acolo unde a fost posibil (săpat gropi, transport stâlpi etc), iar numărul echipelor de intervenţie a fost suplimentat, sunt zone afectate unde nu s-a ajuns de câteva zile. În aceste condiţii, nu se poate estima un termen realist de restabilire a stării de normalitate pe întreg teritoriul judeţului Galaţi.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite