Povestea micuţei Ioana Vicol, fetiţa de doi ani şi patru luni care a impresionat un oraş întreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa stătea în nişte condiţii absolut insalubre. Foto: Facebook
Fetiţa stătea în nişte condiţii absolut insalubre. Foto: Facebook

Fetiţa era ţinută de tatăl ei în nişte condiţii absolut inumane. Zeci de utilizatori ai Facebook-ului au pus mână de la mână şi i-au luat fetei mâncare şi câteva jucării, iar primarul oraşului a reuşit să o mute într-o casă cu condiţii mult mai bune.

Într-un oraş în care fiţele sunt la tot pasul, există o casă în care trăieşte o fetiţă de doar doi ani şi patru luni în nişte condiţii greu de închipuit. Într-o casă de pe strada Păunului, alături de tatăl alcoolic, jucându-se în frig şi întuneric, cu o păpuşă desprinsă parcă din filmele horror stă Ioana Vicol. Unii au săpat mai adânc în această poveste şi au aflat că fetiţa doarme chiar pe jos, în frig. Întâmplarea face ca mai multe poze să apară pe reţelele de socializare şi să fie văzute de mai mulţi oameni cu suflet.

„Ea este Ioana... are 2 ani şi 4 luni. Fetiţa din imagine are nevoie de mâncare, hăinuţe, jucării... tot ceea ce îşi doreşte un copil de 2 ani şi 4 luni. Ea nu are nimic din toate acestea. Sta in frig, in intuneric si traieste alaturi de tatal si bunica ei. Va avea nevoie ca, in permanenta, cineva sa ii asigure macar mancarea si hainutele necesare”, a postat pe Facebook o tânără din Galaţi care a făcut apel la toţi prietenii ei virtuali să pună mână de la mână pentru a o ajuta. 

image

Primarul Marius Stan a dovedit şi el că este cu ochii pe Facebook şi s-a autosesizat. „M-am sesizat de pe Facebook despre cazul micuţei Ioana. Astăzi am reuşit să luăm fetiţa din condiţiile mizere în care trăia şi să o mutăm în familia lărgită, la bunicii materni, în condiţii foarte bune. alături de sora ei de 4 ani. Are mâncare, căldură, hăinuţe, iar noi continuăm monitorizarea”, a scris Marius Stan pe Facebook.

Cine mai are ajutoare pentru Ioana, este rugat să ia legătura cu serviciul de asistenţă socială din Primărie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite