Pompierii gălăţeni au luat măsuri de prevenire a incendiilor ocazionate de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a slujbei dedicate zilei de „Sfânta Maria”, dar şi a altor activităţi ce se vor organiza în această zi, pompierii militari gălăţeni vor fi la datorie pentru gestionarea eventualelor situaţii de urgenţă.

Pentru a nu umbri sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pompierii au efectuat controale de prevenire la lăcaşurile de cult, obiective turistice şi zone împădurite din zona de competenţă în care se preconizează un aflux mare de persoane. Aceste demersuri au rolul de a depista şi elimina neregulile care pot duce la declanşarea unor situaţii de urgenţă, dar şi de a îndruma şi înştiinţa cetăţenii cu privire la modul de comportare, intervenţie şi evacuare în caz de incendiu.

Tot în această perioadă se va menţine permanent legătura cu Direcţia Silvică pentru prevenirea izbucnirii incendiilor la fondul forestier ca urmare a unui aflux sporit de turişti în zonele de agrement. De asemenea, pe parcursul adunărilor şi manifestărilor religioase şi cultural artistice organizate vor fi asigurate măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, de către echipaje ale ISU Galaţi.

Sfaturi pentru populaţie

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi recomandă gălăţenilor respectarea următoarelor măsuri:
- pe timpul manifestărilor religioase să respecte regulile în vederea prevenirii incendiilor, în special cele privind utilizarea lumânărilor la slujbe (care prilejuiesc aglomerări de persoane); - să utilizeze locurile special amenajate pentru depunerea lumânărilor aprinse, situate la distanţe de siguranţă faţă de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferinţă în tăvi metalice umplute cu nisip sau apă amplasate în exterior;

Pe timpul desfăşurării slujbelor religioase cu numeroşi credincioşi, uşile de acces/evacuare se vor menţine deschise.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite