Polițist de la Criminalistică, rănit la degetul arătător în timp ce făcea expertiza unei arme

0
Publicat:

Un polițist de la Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Galați a fost rănit în timp ce făcea o expertiză la o armă neletală. El a suferit o fractură la un deget al mâinii stângi și a fost operat la Spitalul Județean de Urgență din Galați.

Un polițist de la Criminalistică s-a rănit la locul de muncă FOTO: Arhivă, Adevărul
Un polițist de la Criminalistică s-a rănit la locul de muncă FOTO: Arhivă, Adevărul

Incidentul a avut loc marți, 5 decembrie 2023, în jurul orei 9.00.

Potrivit Poliției Galați, un „polițist de 33 de ani, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați - Serviciul Criminalistic, în timp ce efectua la locul de muncă o expertiză criminalistică la o armă neletală, cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, pe care o manevra la rece (fără proiectilul metalic tip alică) și care prezenta defecțiuni și avea un sistem atipic la sistemul de siguranță, s-a accidentat la degetul arătător de la mâna stângă, în momentul în care arma s-a rabatat automat”.

Polițistul a anunțat incidentul șefului, iar apoi s-a deplasat la Secția de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Galați pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Întrucât acesta a suferit o fractură prin strivire a degetului a fost supus unei intervenții chirurgicale, după care a rămas internat până în data de 06.12.2023, când a fost externat”, a transmis IPJ Galați.

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați, împreună cu un expert criminalist și responsabilul pe linie de securitate și sănătate în muncă, au efectuat cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest incident.

S-a întocmit în acest caz un dosar penal pentru „infracțiunea de vătămare corporală din culpă”. 

Șeful de la Investigații Criminale Galați, prins beat la volan

Șeful Serviciului Investigații Criminale IPJ Galați a fost prins băut la volan. El a provocat un accident rutier pe DN 26, în județul Galați. La testarea alcoolscop, comisarul-șef avea o alcoolemie de 0,47%  în aerul expirat.

Potrivit Poliției Galați, vineri, 24 noiembrie 2023, în jurul orei 00.53, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, cu privire la faptul că pe DN 26, în afara localității Vânători, din județul Galați, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tulucești, a pierdut controlul direcției de deplasare. Mașina a părăsit partea carosabilă și a lovit un pom ornamental.

Șoferul mașinii a fost preluat și transportat de un echipaj medical de la ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, însă nu a rămas internat.

„La testarea alcoolscop ,valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat Poliția Galați.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției, este vorba de șeful Serviciului Investigații Criminale din IPJ Galați, comisarul șef Mihail Hâncu. Conducerea IPJ Galați a dispus o anchetă internă.

„Precizăm faptul că bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de polițist și este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, motiv pentru care conducerea instituției a dispus de îndată Biroului Control Intern declanșarea cercetării disciplinare față de acesta”, a transmis Poliția Galați.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite