Petiţie prin care dascălii din Galaţi anunţă că nu mai vor să se implice în "Şcoala altfel!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia spun că este inadmisibil ca activitatea unei unităţi de învăţământ să fie susţinută din punct de vedere financiar de salariaţii acesteia şi de părinţi, în condiţiile în care învăţământul, potrivit Constituţiei României, este gratuit, iar potrivit Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, constituie prioritate naţională.

Membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Galaţi, afiliat la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, au decis să protesteze faţă de subfinanţarea procesului de învăţământ.

Îi anunţăm pe cei din minister că nu ne mai implicăm în organizarea activităţilor din cadrul programului «Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!», care presupun colectarea de fonduri de la părinţi pentru vizite la muzee, excursii tematice, ieşiri la spectacole. De asemenea, nu vom mai face apel la părinţi să vină în sprijinul bunei funcţionări a unităţii şi să contribuie la desfăşurarea unui proces instructiv-educativ de calitate, ceea ce, până în prezent, a presupus furnizarea de materiale igienico-sanitare, de cretă/markere, de consumabile şi alte mijloace de învăţământ, asigurarea pazei, ambientarea clasei, dotări pentru cercuri, cluburi şi alte activităţi extracurriculare şi extraşcolare, participarea la concursurile cu taxă pe specialităţi sau niveluri de învăţământ, plata anumitor categorii de utilităţi etc.), acestea fiind de competenţa administraţiei publice locale şi centrale", ne-a declarat preşedintele executiv al Sindicatului, Lidia Antoniu. 

Până acum, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar şi din cauza vacanţei intersemestriale, doar 40 de unităţi de învăţământ din judeţ au reuşit să semneze petiţia, dar asta nu înseamnă că ea nu va fi semnată în toate cele 150 de unităţi în care sindicatul are reprezentare. Anul acesta, "Scoala altfel" va avea loc între 7 şi 11 aprilie.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite