Patru gălăţeni au încercat să vândă ecstasy unui poliţist sub acoperire şi s-au trezit încătuşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drogurile n-au mai ajuns în cluburile gălăţene
Drogurile n-au mai ajuns în cluburile gălăţene

În apartamentul unui dintre traficanţi, anchetatorii au mai găsit un stoc de 93 de pastile din acest drog, aduse din Spania pentru a fi comercializate în Galaţi. Pe numele celor patru au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurori de la D.I.I.C.O.T, i-au surprins în flagrant pe Florin P. (26 ani), Mihai C. (20 ani), Mihail B.(19 ani) şi Vasile M.(17 ani), toţi din municipiul Galaţi, în timp ce încercau să vândă 10 comprimate de ecstasy pentru care i-au cerut unui agent sub acoperire suma de 1.000 lei.

„Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor domiciliare la cei patru suspecţi, în locuinţa lui Florin P., au fost găsite 93 comprimate de ecstasy. Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au fost aduse din Spania, în urmă cu aproximativ trei luni, cu scopul de a fi comercializate pe raza municipiului Galaţi", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Cei patru suspecţi de trafic cu droguri de mare risc au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, iar magistraţii au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Ce este Ecstasy?

Ecstasy sau (MDMA) este unul dintre cele mai periculoase droguri, similar cu amfetaminele sau halucinogenele. Poate fi sintetizat sau extras din uleiul esential de sassafras.
Acest drog a fost folosit pentru prima oara în 1914. În anii 70-80 a ajuns să fie traficat. Este interzis din 1985 fiind considerat ca prioritatea numarul unu în controlul drogurilor, împreuna cu alte narcotice precum heroina, cocaina si LSD-ul.

Este distribuit masiv de către traficanţi în locurile de distracţie ale tinerilor, fiind supranumit şi "party drog" sau "drog de discotecă". Se prezintă sub forma unor comprimate de obicei albe, galbene sau maro, de mărimi şi forme diferite, uneori marcate cu semne sugestive.

Energizeaza sistemul nervos şi, într-o primă fază, ii face pe consumatori să se simtă relaxaţi. Efectele acestui drog diferă de la o persoană, la alta, de cantitatea administrată, de dozaj, starea psihică şi unele afecţiuni pe care le le poate avea consumatorul.

Cele mai grave efecte se intalnesc la consumatorii care sufera de hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet, epilepsie, boli mentale.

Efectele asociate consumului de MDMA sunt probleme psihice, incluzând confuzie, depresie, tulburări ale somnului, anxietate severă, nevoia irezistibilă de a consuma drogul și paranoia, în timpul consumului sau după. Simptomele fizice sunt: tensiuni musculare, sfărâmarea involuntară a dinților, vedere încețoșată, mișcări rapide ale ochilor, stare de leșin, frisoane.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite