Patru consilii judeţene din ţară au făcut alianţă pentru construirea unui drum expres în sud-estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CNAIR
sursa: CNAIR

Consiliile judeţene de la Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi au pus bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară pentru dezvoltarea infrastructurii de transport de interes strategic. Un drum expres în sud-estul ţării ar putea fi primul mare proiect de infrastructură.

 Vineri, 14 ianuarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a fost aprobată asocierea dintre Consiliul Judeţean Galaţi  şi consiliile Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi. Scopul principal este dezvoltarea celor patru judeţe şi conectarea regiunii la marile reţele de transport.

Primul proiect care va fi coordonat de către noua asociere administrativă este construirea unui drum TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia (Ialomiţa) – Drajna – Autostrada A2 - Chiciu (Călăraşi), în parteneriat cu Ministerul Transporturilor. 

Investiţia este evaluată la cel puţin 500.000 de milioane de euro. Drumul expres va avea peste o sută de kilometri şi va lega oraşul Galaţi de Autostrada Soarelui. 

“Este practic o alianţă administrativă pentru dezvoltarea acestei regiuni a ţării. Împreună, vom elabora, coordona şi implementa proiecte majore în infrastructura de transport şi vom atrage fonduri, europene sau de la bugetul de stat, pentru dezvoltarea economică a celor patru judeţe, inclusiv prin atragerea de investitori. De aceea, vom fructifica orice şansă de conectare a regiunii la marile reţele de transport. 

Această alianţă a fost constituită pentru că vrem să profităm de orice oportunitate de a creşte nivelul de trai, de a progresa şi de a dezvolta aceste comunităţi. Cu toţii ne propunem să facem mai multe şi mai bine pentru comunităţile pe care le reprezentăm”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sediul acestei asociaţii va fi la Galaţi, iar în funcţia de preşedinte a fost ales Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite