Omul de afaceri gălăţean Maricel Păcuraru a pus mâna pe o parte din imperiul lui Sorin Ovidiu Vântu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maricel Păcuraru
Maricel Păcuraru

Păcuraru a cumpărat, împreună cu politicianul Cozmin Guşă, firma Petromservice. Culmea, tranzacţia s-a produs chiar în ziua în care Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vântu au fost reţinuţi de procurori. Păcuraru mai are la Galaţi un hotel de patru stele, o fermă de oi, un conac părăsit şi o parte din firma Vega 93

PSV Company, fosta Petromservice, a fost cumpărată în dimineaţa de 7 noiembrie 2011, cu câteva ore înainte ca Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi directorii companiei să fie reţinuţi de procurorii Parchetului General pentru devalizarea societăţii.

Dezvăluirea a fost făcută, ieri, pentru „Adevărul" de Cozmin Guşă (41 de ani), care deţine jumătate din acţiunile noii societăţi care a preluat fosta Petromservice. „Elbahold a fost cumpărată de Strategies - Research - Investment SRL, persoană juridică română. Acţionari: 50% - Cozmin Guşă, 50% - Maricel Păcuraru, administrator unic- Cozmin Guşă. Prin achiziţia Elbahold, în acest moment, PSV a devenit o afacere 100% românească", a declarat Cozmin Guşă. El a refuzat însă să dea detalii despre tranzacţie şi despre suma cu care a achiziţionat compania aflată în insolvenţă.

Cozmin Guşă susţine însă că noul PSV, deţinut în proporţie de aproape 55% de societatea sa şi a lui Maricel Păcuraru, s-a constituit deja parte în dosarul în care s-a cerut arestarea ,,lotului Vîntu", pentru recuperarea prejudiciului, estimat de anchetatori la peste 83 de milioane de euro.

Afacerile lui Păcuraru, între Bucureşti şi Galaţi

Cea mai mare parte a afacerilor lui Maricel Păcuraru se desfăşoară, de ani buni, la Bucureşti.

La Galaţi, Maricel Păcuraru a cedat fostei şi actualei soţii o bună parte dintre afacerile trustului său MHC.

El mai controlează, totuşi, hotelul de patru stele "Galamondo", amenajat în fostul hotel BTT Galaţi (la Casa Roşie),unde este asociat cu familia Racoviţă - părinţii fetei implicate în scandalul sexual de la liceul Jean Monet din Bucureşti!

Omul de afaceri este şi asociat minoritar în firma de construcţii Vega'93 SRL Galaţi (controlată de familia Istrate), cea mai mare firmă de profil din judeţ.

De asemenea, Maricel Păcuraru mai are, la Vânători, un conac semi-abandonat, precum şi o fermă zootehnică unde creşte oi. Ferma de oi a fost construită special pentru tată lui, care a fost cioban.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite