O tânără născută și crescută în Italia a obținut singura medie de 10 la Bacalaureat 2023, în județul Galați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Stoicu are 19 ani și este singura absolventă de liceu din județul Galați, care a obținut media 10 anul acesta, la examenul de bacalaureat. Laura a absolvit „Colegiul Național Mihail Kogălniceanu". S-a născut în Italia, unde trăit până la 7 ani.

Laura Stoicu a obținut singura medie de 10 la bacalaureat din judeţul Galaţi FOTO: FACEBOOK
Laura Stoicu a obținut singura medie de 10 la bacalaureat din judeţul Galaţi FOTO: FACEBOOK

Laura s-a născut la Roma, capitala Italiei, iar de peste 7 ani a revenit în țară și trăiește cu părinții ei în localitatea Smârdan, județul Galați. Laura spune că rețeta succesului a fost încrederea și învățatul la timp. Pe viitor Laura își dorește să devină medic și să profeseze în țară. Vara aceasta își dorește să meargă în Italia, țara unde s-a născut și a copilărit.

„Reţeta mea de zece perfect înseamnă  încredere, învăţat din timp, dar în primul rând încredere. Cred că asta contează foarte mult. Îmi doresc să merg la Facultatea de Medicină din Iaşi. (...)Pe vitor îmi doresc foarte mult să rămân în ţară. Acum în vacanţă mi-aş dori să merg în Italia, este locul unde m-am născut şi nu am mai fost demult acolo, cred că de mai bine de 8 ani. În Sardinia, în insula Sardinia”, spune Laura Stoicu .

„Suntem foarte mândri. Laura este un copil de excepție, a fost șefă de promoție. A muncit pe brânci și ne bucurăm mult pentru ea”, a declarat Dana Bălăuță, director adjunct al Colegiul Național Mihail Kogălniceanu".

Laura a fost felicitată și de primarul comunei Smârdan, localitatea în care acesta locuiește: „Bunăvestirea zilei. Singura medie de 10 la Bacalaureatul din acest an aparține unei domnișoare din comuna Smârdan. Felicitări și mult succes pe mai departe! Felicitări, de asemenea, părinților și cadrelor didactice!”, a scris primarul Silviu Zinică.

Bacalaureat 2023: rată de promovare, puțin peste 70%. Sunt 56 de medii de 10

Ministerul Educației a publicat luni, 3 iulie, rezultatele finale înainte de contestații ale examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie/iulie. Rata de reușită a fost de 72,8%.

Rata de succes se menține la peste 70% pe ansamblul tuturor promoțiilor, această situație înregistrându-se pentru al doilea an la rând în ultimii 11 ani (înainte de soluționarea contestațiilor), potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iulie, ora 11:00, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie - iulie 2023.

Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8% (73,3% - 2022 și 67,8% - 2021).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior - 78,3%). 

56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10. 

Numărul notelor de 10 pe probe/discipline de examen:

  • Limba și literatura română: lucrările a 511 candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 179 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului: 4.604 note de 10 (Matematică - 2.036 / Istorie - 2.568)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 3.823 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la biologie: 1.050).

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR).

Contestațiile pot fi depuse/transmise 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite