O nouă alunecare de teren a apărut în satul Izvoarele. Cele mai apropiate case sunt la 50 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunecări de teren în zona Izvoarele FOTO Costel Crângan
Alunecări de teren în zona Izvoarele FOTO Costel Crângan

O nouă alunecare de teren s-a produs pe un versant al satului Izvoarele, din judeţul Galaţi, o echipă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi ajungând în zonă, după ce în luna martie a avut loc fenomen similar.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a declarat că o nouă alunecare de teren s-a produs în satul Izvoarele.

"Este vorba despre o altă porţiune de 70 de metri pe 60 de metri; a luat-o la vale, undeva lângă cimitirul satului Izvoarele, în centrul satului. Tot aşa, pe un versant, dar este mai mare decât cea dinainte, mă refer la înălţime; e mai mare", a declarat, duminică, primarul comunei Slobozia Conachi, de care aparţine satul Izvoarele, Emil Dragomir.

El a afirmat că în sat a ajuns în urmă cu puţin timp o echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. În luna martie, în zona satului Izvoarele s-a manifestat o altă alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri şi o lăţime de 250 de metri.

Primele măsuri în cazul alunecării de teren 

Autorităţile au luat primele măsuri după ce s-a produs o nouă alunecare de teren, cele mai apropiate case fiind la 50 de metri, iar dacă situaţia o va impune se ia în calcul evacuarea a 14 persoane, un fenomen similar având în loc în luna martie.

"Alunecarea se manifestă pe o deschidere de aproximativ 60 de metri - lăţimea pe care coboară - şi pe o adâncime, lungimea, pe deal, de o sută de metri. Sunt 50 de metri până la şase case unde locuiesc 14 persoane care au fost înştiinţate despre evoluţia fenomenului şi faptul că, dacă se impune vor fi evacuate; s-au identificat spaţii de cazare la sala de sport, şcoala şi primărie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

El a precizat că s-au luat o serie de măsuri după apariţia fenomenului de alunecare de teren.

"La nivelul Primăriei s-a instituit permanenţă pentru monitorizare - se va ţine legătura prin telefon cu ISU. Luăm toate măsurile, s-au pus benzi delimitatoare ca să nu mai ajungă oameni în zonă, fiind zonă periculoasă. De asemenea, s-au pus martori pentru monitorizare", a mai spus Chiriţă.

El a precizat că alunecarea de teren, apărută în urma precipitaţiilor din ultimele zile, se manifestă la o distanţă de circa un kilometru faţă de cea care s-a produs în luna martie, pe acelaşi versanr. 

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a declarat, la rândul său, că el crede că alunecarea de teren ar putea avea drept cauză precipitaţiile abundente din ultimele zile. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite