O învăţătoare cu "Spiru Haret" învinge statul şi va trebui să fie încadrată ca profesor pentru învăţământul primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Elena Tăbăcaru a acţionat în instanţă Şcoala Gimnazială nr. 2 deoarece conducerea acesteia nu a vrut să-i recunoască diploma eliberată de Universitatea „Spiru Haret", specializarea psihologie, şi a refuzat să o încadreze în funcţia de profesor pentru învăţământul primar.

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Galaţi a reuşit în premieră să câştige o bătălie în instanţă cu şcoala la care este angajată. Laura Elena Tăbăcaru a acţionat în instanţă Şcoala Gimnazială nr. 2 deoarece conducerea acesteia nu a vrut să-i recunoască diploma eliberată de Universitatea „Spiru Haret", specializarea psihologie, şi a refuzat să o încadreze în funcţia de profesor pentru învăţământul primar.

„Nu vreau să comentez în niciun fel această decizie a instanţei, aştept comunicarea şi sunt curioasă dacă se va face recurs", spune Laura Elena Tăbăcaru.

Elena Tăbăcaru se luptă cu şcoala din toamna anului 2010, ultima pronunţare fiind în noienbrie 2011. Cert este că Şcoala trebuie acum să o încadreze pe Laura Elena Tăbăcaru în funcţia de profesor pentru învăţământul primar, dar nu de la data pronunţării, ci din 1 ianuarie 2010. Şcoala va trebui să-i plătească şi drepturile salariale cuvenite pe toată perioada scursă din 1 ianuarie 2010, dar şi 1.500 de lei cheltuieli de judecată.

Inspectoratul Şcolar Galaţi spune că va pune în practică orice decizie judecătorească. „Numai după ce vom primi şi noi comunicarea, în mod oficial", spune Doruleţ Resmeriţă.
Decizia Tribunalului Galaţi aduce o rază de speranţă şi celorlalţi aproape 60 de învăţători din Galaţi aflaţi situaţii aproximativ asemănătoare. Diferenţa ar fi că Laura Elena Tăbăcaru are diplomă eliberată de Universitatea „Spiru Haret" (promoţia 2008 - psihologie), în vreme ce ceilalţi 60 de învăţători (promoţia 2009) au doar adeverinţe, care între timp au expirat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite