O firmă americană caută să angajeze 2.000 de oameni la Galaţi. Care sunt cele mai căutate calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea posturilor sunt de tip call center. Foto: Adevărul
Majoritatea posturilor sunt de tip call center. Foto: Adevărul

Americanii oferă salarii peste media din România şi spun că au ales Galaţiul pentru că este un oraş mare cu şomaj ridicat, deci cu siguranţă vor găsi candidaţi dintre care să aleagă.

Firma americană Computer Generated Solution (CGS) a anunţat că va deschide o nouă filială la Galaţi. În primii doi ani de funcţionare în oraşul nostru, compania îşi propune să ajungă la 2.000 de angajaţi, ei adaugându-se celor 3000 de oameni existenţi în filialele din Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Târgu Jiu.

„Nu ştiu nicio altă ţară de unde să se poată livra servicii în 22 de limbi străine“, a spus Phil Friedman, preşedinte şi director general al furnizorului  american de servicii de externalizare Computer Generated Solutions (CGS), pentru zf.ro.

Potrivit primelor informaţii, compania caută vorbitori de limbi străine (engleză, germană, spaniolă, italiană sau franceză) care să aibă, de preferat, şi abilităţi tehnice sau experienţă în zona financiară. Vorbim aşadar despre absolvenţi de limbi străine, dar şi despre ingineri sau economişti care cunosc una sau mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Principalul motiv pentru care compania americană va investi la Galaţi este că în această zonă şomajul este foarte mare, de circa 10% (dublu faţă de media înregistrată la nivel naţional), ceea ce înseamnă că este disponibilă o forţă de muncă mai mare, deci există o arie de selecţie mai importantă.

Oferă salarii peste media pe România

Foarte interesant este că salariile promise par a fi destul de mari în comparaţie cu oferta de pe piaţa locală, astfel că un angajat poate obţine cu tot cu bonusuri si bonuri venituri între salariul mediu brut din România (pentru postul pentru care se ceere o calificare mai redusă) şi 1.500 de euro brut.

Firma CGS este prezentă în România din 2006 şi activează pe piaţa serviciilor de externalizare de servicii de call-center, asistenţă tehnică online, asistenţă financiară, customer support, customer care, IT helpdesk, telesales, telemarketing, Inside Sales Representative, Sales Engineer.

Anul trecut, CGS România a avut o cifră de afaceri de 138 de milioane de lei. Compania colaborează cu întreprinderi de top din SUA şi Europa, angajaţii având parte de traininguri specializate susţinute de lideri de piaţă din domeniile în care se face instruirea.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite