Noile măsuri dispuse de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă de la Galaţi. Toate ghişeele, închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea la ghişeele publice a fost suspendată FOTO Arhivă Adevărul
Activitatea la ghişeele publice a fost suspendată FOTO Arhivă Adevărul

Joi, 12 martie 2020, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul Galaţi a stabilit câteva noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, în completarea măsurilor dispuse în zilele precedente

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a convocat joi o nouă şedinţă a Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, fiind stabilite noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Una dintre cele mai importante măsuri este aceea că se sistează activitatea la toate ghişeele Primăriei municipiului Galaţi şi la cele ale instituţiilor subordonate, până la o dată încă neprecizată. Vor fi procesate doar solicitările transmise on-line, iar interacţiunea dintre angajaţi şi public pentru procedurile ce presupun regim de urgenţă va fi limitată la minimum.

De altfel, angajaţii Primăriei municipiului Galaţi şi ai instituţiilor şi societăţilor din subordine vor avea programul de lucru decalat astfel încât să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la trei ore diferite.

De asemenea, s-a stabilit achiziţionarea unui aparat de testare rapidă (PCR) pentru depistarea noului coronavirus, având în vedere că în acest moment toate probele sunt trimise la Bucureşti, iar rezultatele sunt primite în cel puţin 24 de ore.

Asigurarea hranei şi a pachetelor sanitare pentru persoanele aflate în izolare după calcularea unui necesar minim, conform legislaţiei în vigoare, livrarea urmând să se facă săptămânal. În plus se va asigura necesarul de combustibil pentru voluntarii UVSAR care vor face livrarea acestor pachete. O măsură socială specială (şi salutară) este identificarea persoanelor vârstnice din oraş, fără aparţinători, în vederea asigurării unor pachete sanitare şi alimentare.

Restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, religioase si de divertisment, în spaţii închise până la 100 de persoane, rămâne valabilă (cel puţin deocamdată) până la 31 martie. Sunt vizate teatrele, sălile de cinema, în general toate spaţiile cu capacitate de peste 100 de persoane. În plus, activitatea la locurile de joacă aflate în spaţii închise va fi suspendată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite