Nebunia unui deţinut: s-a tăiat pe faţă şi a înghiţit o baterie pentru telecomandă. A ieşit pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Galaţi FOTO arhivă Adevărul
Penitenciarul Galaţi FOTO arhivă Adevărul

Automutilarea unei persoane private de libertate încarcerată la Penitenciarul Galaţi a condus la declanşarea unei anchete epidemiologice la unitatea de detenţie, în contextul în care deţinutul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 19,50, o persoană privată de libertate încarcerată în Penitenciarul Galaţi a anunţat supraveghetorul din cadrul secţiei de deţinere că, din motive personale, şi-a provocat mai multe plăgi tăiate la nivelul obrazului şi a înghiţit un acumulator pentru telecomandă.

Deţinutul a fost transportat imediat la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, unde s-a intervenit chirurgical. Cu această ocazie s-a procedat şi la testarea pentru SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv.

În consecinţă, pentru asigurarea tratamentului postoperator şi a celui specific COVID-19, persoana privată de libertate a fost transferată la Penitenciarul Spital Bucureşti – Rahova. Tratamentul este asigurat în cadrul secţiei ATI, destinată gestionării problematicilor indicate. În prezent, starea sa de sănătate  a deţinutului este stabilă.

”Menţionăm că la momentul de faţă la nivelul Penitenciarului Galaţi se efectuează ancheta epidemiologică, nefiind înregistrată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul efectivului custodiat. Se menţine conduita preventivă prin intensificarea triajului epidemiologic şi a monitorizării medicale”, a declarat inspectorul principal Simona Cozma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O angajată la Penitenciarul Poarta Albă s-a automutilat. Femeia a spus că nu mai face faţă volumului de muncă cauzat de dosarele privind recursul compensatoriu

Un braşovean beat criţă şi-a tăiat testiculele

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite