Navaliştii gălăţeni au lansat la apă ultima lor realizare, o dragă pentru portul maritim Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi beneficiari din Ucraina, ţară cu tradiţie în domeniul construcţiilor navale, preferă să-şi comande navele la şantierul olandez de la Galaţi.

La Şantierul Naval Damen, a avut loc vineri cea de-a XVI-a lansare de navă din acest an, o dragă comandată de Portul Maritim Comercial Mariupol din Ucraina.

La comanda: „Tăiaţi parâmele! Tăiaţi paramele! vira cricurile! vira! vira cricurile!", nava botezată Meotida a alunecat lin în apele Dunării în aplauzele asistenţei din care au făcut parte mai mulţi preşcolari, poate unii dintre ei viitori navalişti.

„Această dragă de 750 de metri cubi este un proiect care sperăm că va interesa şi autorităţile române. De altfel, pentru acelaşi beneficiar, construim încă una, iar colaborarea noastră cu companii din Ucraina începe să devină un succes. În 2011, am livrat două remorchere cu clasă de gheaţă, care au făcut faţă cu brio condiţiilor vitrege din iarna trecută", a precizat Florin Spătaru, directorul de resurse umane al Şantierului Naval Damen.

Nava destinată întreţinerii şenalelor navigabile prin dragaj (îndepărtarea depunerilor de aluviuni n.red) are o lungime de 59, 2 metri şi o lăţime de 11 metri.

Construcţia ei a început anul trecut, în luna august, iar livrarea se face cu trei luni şi jumătate mai devreme. Draga Meotida este complet automatizată.

„Şantierul are un program încărcat pentru 2012 şi fireşte că asta ne bucură. Am trecut printr-o perioadă dificilă, dar acum sunt semne clare de reviriment şi acesta este motivul pentru care s-au făcut angajări de personal. Dacă anul trecut şantierul avea 1.700 de angajaţi, în prezent sunt 1800", a mai spus Florin Spătaru.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite