Muzeul de Istorie din Galaţi lansează o carte despre povestea eroică a unuia dintre cele mai cunoscute regimente româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul volumului este colonelul Radu Miclescu. Evenimentul se va desfăşura miercuri, 13 aprilie, de la ora 15,00, la Muzeul „Casa Cuza Vodă” din strada Cuza (în spatele Prefecturii).

Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită miercuri, 13 aprilie 2016, ora 15,00, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului din Colecţia Restitutio Historiae: „Istoricul Regimentului 8 Călăraşi”, autor colonelul Radu Miclescu.

„Despre existenţa Regimentului 8 Călăraşi  am aflat încă din copilărie, ascultând cu nesaţ poveştile despre camarazii de arme ai bunicului patern, participanţi la campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial în Est, până la Cotul Donului , şi în Vest, până în Munţii Tatra, oameni mândri, dârji, capabili de sacrificiul suprem în numele dragostei de ţară”, scrie Beatris Bordeianu în cuvântul înainte al volumului.

„Pentru mine, lucrarea scoate la lumină nu doar o istorie seacă a vieţii de campanie a călăraşilor, ci dezvăluie povestea unei elite militare, oameni care nu au pregetat să moară pentru ca urmaşii lor să trăiască. Faptele de arme, devotamentul, abnegaţia şi curajul acestor eroi ne dau acum prilejul de a fi mândri că suntem urmaşii lor, căci, aşa cum scria spătarul A. Sion către M. Kogălniceanu: Nimic nu este mai frumos şi mai exemplu pentru viitorime, decât că faptele frumoase ale trecutului să nu fie uitate în întunericul neştiinţei”, adaugă Beatris Bordeianu.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri