Moş Crăciun le-a adus în dar dosare penale pentru că n-au fost cuminţi şi au încercat să "facă un ban" cu pocnitori şi petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au confiscat materiale pirotehnice interzise care ar fi urmat să fie comercializate ilegal

Dacă anul acesta fondul sonor al Sărbătorii Crăciunului nu a mai fost unul ca de război şi „muniţia chinezească" nu s-a mai putut procura de la toate colţurile de stradă, singurele pocnituri fiind, conform tradiţiei, cele din bici, ale colindătorilor, este meritul poliţiştilor.

În perioada premergătoare Sărbătorii Crăciunului poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectorarul de Poliţie al Judeţului Galaţi au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comercializării ilegale a articolelor pirotehnice.

În urma efectuării unor percheziţii domiciliare, poliţiştii au descoperit în locuinţele lui Adrian Ţ., de 17 ani, Sava M., de 43 ani, ambii din Galaţi şi Panait N., de 44 ani, din comuna Frumuşiţa, articole pirotehnice din categoriile I şi II, pentru care cei în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În baza unui „pont", poliţiştii l-au depistat pe raza municipiului Galaţi pe Sorin G., de 27 ani, din comuna Cudalbi, care transporta cu autoturismul personal articole pirotehnice de categoriile I şi II, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Au fost ridicate în vederea confiscării opt baterii din categoria a II-a de la 24 la 36 focuri fiecare, 500 pocnitori din categoria a II-a, 7.600 pocnitori din categoria a I-a, 113 rachete diferite mărimi din categoria a II-a. Cu ocazia percheziţiilor au mai fost descoperite la domiciile contrabandiştilor sus menţionaţi 129 pachete de ţigarete netimbrate şi 40 pachete de ţigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru săvârşiriea infracţiunilor de deţinere fără drept de articole pirotehnice, precum şi de contrabandă calificată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite