Mioriţa, altfel: şofer moldovean, prins în România cu acte false pentru o maşină japoneză înmatriculată în Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, care i-au întocmit bărbatului de 36 de ani dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În data de 20 noiembrie, Victor C. (36 de ani), cetăţean din Republica Moldova s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei pe sensul de ieşire din ţară. Conducea un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Irlanda, iar lucrurile păreau, la o primă vedere, simple.

„La controlul de frontieră, însă, au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals”, a declarat purtătoarea de cuvânt al S.T.P.F. Galaţi, subinspector de poliţie Mădălina Carp.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că  a fost contactat de un prieten, proprietarul autoturismului,  care l-a rugat să preia maşina din municipiul Galaţi şi să îl ducă în Republica Moldova. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, au informat cei de la Poliţia de Frontieră. Trebuie spus că există şi suspiciuni legate de actele de proprietate ale autoturismului, aspect care urmează să fie clarificat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite