Minore ademenite cu promisiuni de căsătorie şi obligate să se prostitueze. Proxeneţii au scăpat cu pedepse minime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protagoniştii afacerii cu carne vie sunt fraţii Ducu Daniel şi Vasilică Scarlat zis „Sia“, din comuna Gropeni, judeţul Brăila, care, începând din 2007, au racolat prin promisiuni false de căsătorie mai multe tinere (din care unele minore) şi le-au determinat să practice prostituţia în beneficiul lor, mai întâi pe raza municipiului Brăila, iar ulterior în Grecia şi în Spania.

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională extrem de periculoasă, care folosea o metodă inedită pentru a atrage tinere în practicarea prostituţiei.

Membrii grupării luau legătura cu diverse fete şi după ce se împrieteneau cu ele, le promiteau că se vor căsători şi vor pleca în străinătate, pentru a avea o viaţă de vis.

Poveştile de dragoste se sfârşeau brusc odată ce fetele ajungeau  în Grecia sau Spania, unde erau bătute până acceptau să îşi vândă trupul.

Capii reţelei de proxeneţi erau fraţii Ducu Daniel şi Vasilică Scarlat zis "Sia",  iar în urma cercetărilor au fost identificaţi şi alţi indivizi care au racolat şi au dus tinere în Spania, în nume propriu sau în colaborare cu indivizii amintiţi, fiind vorba de Marian Zainea şi Fănel Brăgău zis "Ştefan".

În 2011, una dintre victimele traficului de carne vie a rupt tăcerea şi s-a adresat Poliţiei, declarând că, în august 2010, a plecat la muncă în Spania împreună cu Tudorel Sgîrcitu, fiind cazată în apartamentul proxenetului Fănel Brăgău, unde a fost bătută zilnic până a acceptat să se prostitueze.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate şi audiate cinci tinere care au practicat prostituţia de bunăvoie sau prin constrângere pentru traficanţii de de carne vie, două dintre acestea fiind minore.

Obligaţi la muncă în folosul comunităţii

Tribunalul Brăila l-a condamnat iniţial pe Vasilică Scarlat la o pedeapsă rezultantă de 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism şi trafic de persoane în formă continuată. Fratele său, Ducu Daniel Scarlat a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni, iar Fănel Brăgău-5 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de persoane.

Marian Zainea a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Tudorel Sgîrcitu a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, ambele sancţiuni penale fiind cu executare în regim de detenţie. Judecătorii au confiscat 42.000 lei şi 18.000 euro, bani proveniţi din proxenetism şi trafic de persoane.

Pe 14 iunie, Curtea de Apel Galaţi le-au redus pedepsele infractorilor, dar şi sumele ce urmează a fi confiscate, în condiţiile în care banii fuseseră obţinuţi din proxenetism.

Vasilică Scarlat şi Brăgău Fănel vor executa în final doar câte 3 ani de închisoare, în timp ce Scarlat Ducu Daniel şi Zainea Marian au scăpat de închisoare, primind câte 2 ani cu suspendarea sub supraveghere a executării şi câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Judecătorii au găsit de cuviinţă să reducă şi sumele confiscate de la cei doi fraţi proxeneţi de la 21.000 de lei la 10.500 de lei, verdictul Curţii de Apel Galaţi fiind definitiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite