Ministrul Drulă, anunţ important: „Am semnat contractul pentru construirea drumului expres Galaţi-Brăila”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Ministerul Transporturilor
sursa: Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, joi, că a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Galaţi - Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, susţine Drulă.

Ministrul Cătălin Drulă a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook. 

„Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + execuţie) drumului expres Galaţi - Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre şi, implicit, la Tulcea”, a precizat Drulă. 

Viitorul drum expres, o alternativă la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde trei poduri, două viaducte şi un pasaj. Drumul va fi cu două benzi pe sens şi cu parapete despărţitor între sensuri.

„Antreprenorul român care a câştigat contractul şi care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuţia în maximum 24 de luni. Am toată încrederea că se va încadra în acest termen şi că, în 2023, vom putea circula pe un drum modern între oraşele Brăila şi Galaţi”, a adăugat ministrul Drulă, pe Facebook.

Vă recomandăm şi:

Podul peste Dunăre iese din stadiul de muzeu. Ministrul Drulă: A fost emisă autorizaţia de construire pentru primii 7 kilometri din drumurile de legătură

Podul peste Dunăre, cea mai înaltă construcţie de acest tip din România, a ajuns la ultimul nivel VIDEO

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite