Mii de gălăţeni nu şi-au luat ajutoarele alimentare de la UE. Primăria face un apel către beneficiari să vină să şi le ridice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă nu sunteţi pe liste, dar îndepliniţi condiţiile, puteţi primi astfel de ajutoare
Chiar dacă nu sunteţi pe liste, dar îndepliniţi condiţiile, puteţi primi astfel de ajutoare

Este vorba despre 3.091 de beneficiari care se află pe listele întocmite de Ministerul Muncii şi care nu şi-au valorificat până acum tichetele. Aceştia îşi pot ridica pachetele cu alimente de la cele 6 (şase) centre de distribuţie deschise în Galaţi.

Centrele de distribuţie funcţionează zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 15.00, după cum urmează:

- la Piaţa Veche (lângă Şcoala nr. 26), unde sunt arondaţi beneficiarii care locuiesc în Centru, Port, Mazepa 1 şi 2 (47 străzi)

- la Piaţa Moruzzi, unde sunt arondaţi beneficiarii din Valea Oraşului, Port Bazinul Nou, Gara 8 (41 străzi)

- la Piaţa Centrală, unde sunt arondaţi beneficiarii din Piaţa Centrală, Traian Nord, Traian şi străzile adiacente, Vadul Ungurului, Bariera Traian, etc. (100 străzi)

- la Piaţa Ţiglina 1, unde sunt arondaţi beneficiarii din Ţiglina 1, 2, 3, 4 (27 străzi)

- la Piaţa Micro 20, unde sunt arondaţi beneficiarii din Micro 18, 19, 20, 21 şi Dimitrie Cantemir (19 străzi)

- în IC Frimu (lângă Biserica Sf. Mina), unde sunt arondaţi beneficiarii din Aurel Vlaicu, IC Frimu, Siderurgiştilor, Micro 13, 14, 38, 39 A, B şi C, 40, Fileşti (62 străzi).

Lista completă cu arondarea străzilor pe centre de distribuţie poate fi consultată pe pagina de web a Primăriei municipiului Galaţi, pe www.primaria.galati.ro.

Pentru beneficiarii netransportabili, cu handicap sever, cu vârsta înaintată, Primăria municipiului Galaţi asigură gratuit transportul pachetelor cu alimente la domiciliile solicitanţilor. Pentru a beneficia de această facilitate, persoanele îndreptăţite trebuie să sune la numărul de telefon 0236.460079 (număr cu tarif normal) pentru a solicita sprijin.

Reamintim, totodată, că persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, dar nu se regăsesc pe listele obişnuite, se pot înscrie pe listele suplimentare. Înscrierile se pot face de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.30, şi vineri, între orele 8.00 şi 14.00, la Serviciul de Asistenţă Socială al Primăriei municipiului Galaţi, situat în strada Fraternităţii nr. 1. Conform recomandărilor UE, listele suplimentare se trimit Ministerului Muncii pentru validare, iar apoi, persoanele eligibile îşi pot ridica pachetele cu alimente din centrele de distribuţie ale Primăriei. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite