Mesajele pro-vaccinare ale unor înalţi ierarhi: „Procuraţi tot ce spun medicii ca să vă apăraţi de virusul nemilos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, sursa: Arhiepiscopia Dunării de Jos/FB
Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, sursa: Arhiepiscopia Dunării de Jos/FB

Arhiepiscopul Casian al „Dunării de Jos” a făcut un apel pentru vaccinare şi le-a cerut credincioşilor să ţină cont de sfatul medicilor şi să se apere de acest „virus nemilos”. Un mesaj similar a făcut şi episcopul Huşilor, preasfinţitul Ignatie, care a cerut oamenilor „să conştientizeze pericolele reale ale pandemiei”.

ÎPS Casian Crăciun le-a transmis credincioşilor un mesaj pro-vaccinare pentru se apăra de SARS-COV 2 şi a stopa pandemia. „Să ne uităm mai curând la metodele de terapie sufletească şi trupească. Haideţi să unim din nou rugăciunea cu filantropia! Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos. Avem experienţa de anul trecut. Haideţi să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului şi cu mai multă grijă la noi înşine”, este mesajul transmis de ÎPS Casian Crăciun.

Nu este prima dată când arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos le cere credincioşilor să se vaccineze. Un mesaj tranşant a fost transmis de acesta, în luna ianuarie, când i-a îndemnat „să lase interpretările şi compoziţiile chimice ale vaccinului şi să aibă încredere în medici”.

ÎPS Casian: Nu am auzit medic care să se vaccineze cu moarte

„Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Şi de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut să scoată viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, a spus ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.


sursa: Arhivă Adevărul 

PS Ignatie

Şi episcopul Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, a transmis un mesaj în care cere oamenilor să creadă în medici, să respecte măsurile de protecţie şi să conştientizeze pericolele reale ale pandemiei. „Este absolut necesar, în aceste vremuri, să conştientizăm pericolele reale ale pandemiei şi să înmulţim rugăciunile pentru sănătate, să respectăm cu mai multă responsabilitate măsurile de protecţie sanitară şi să ascultăm, cu deplină încredere, de îndemnurile avizate ale medicilor şi specialiştilor din domeniul sănătăţii, uzând de tot ceea ce este necesar pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis Episcopul Ignatie.

ÎPS Calinic: Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră


Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, este unul dintre primii lideri ai bisericii ortodoxe care a avut mesaje pro-vaccinare. Încă de la începutul anului, acesta i-a îndemnat pe credincioşi să caute datele oficiale despre vaccinare şi despre beneficiile vaccinului. Clericul a anunţat că s-a vaccinat împotriva COVID-19. „De ce trebuie să ne vaccinăm? Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiţi, am fost vaccinaţi de mici şi mereu, contra a diferite virusuri şi boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul COVID-19 are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul anti- COVID-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”, a transmis Calinic Argeşeanul la începutul anului.

calinic

sursa: Arhivă Adevărul

Un mesaj pro-vaccinare fost făcut şi de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, care le-a transmis oamenilor să aibă încredere în sfaturile medicilor şi să ia în serios boala. „În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a declarat Vasile Bănescu.

Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei, în vârstă de 52 de ani, a murit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, unde fusese internat de vineri, 8 octombrie, după infecţia cu Sars-CoV-2. Starea I se agravase în ultimele două zile, când a fost intubat.

Vă recomandăm sp mai citiţi:

Vasile Bănescu: „Datoria fiecăruia dintre noi este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor”

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

50 de copii nevoiaşi din Galaţi, „înfiaţi” de Parohia „Sf. Antonie cel Mare”. Ei primesc zilnic, acasă, cele necesare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite