Masajul facial, gimnastica tenului cu beneficii profunde. Cosmeticiană: „Face minuni pentru piele, minte şi suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O vizită la cabinetul de cosmetică îţi aduce nenumărate beneficii pe termen lung. Foto: Adevărul
O vizită la cabinetul de cosmetică îţi aduce nenumărate beneficii pe termen lung. Foto: Adevărul

Obiceiurile sănătoase se reflectă întotdeauna pe chipul nostru. De aceea, pentru a avea un ten perfect, curăţarea acestuia în profunzime şi hidratarea sunt reguli de aur. Din ritualul de înfrumuseţare nu trebuie să lipsească nici masajul facial, care nu doar că antrenează muşchii feţei, dar poate şterge şi unele riduri.

Frumuseţea nu înseamnă doar machiaj, ci porneşte de la grija pe care o acordăm pielii noastre în fiecare zi. De aceea, curăţarea tenului în profunzime, de două ori pe zi - dimineaţa şi seara -  înseamnă sănătate. Iar dacă vrem să ne asigurăm că vom îmbătrâni frumos, masajul facial trebuie să facă parte din programul săptămânal de îngrijire. Astfel, muşchii feţei îşi vor păstra pentru mult timp elastricitatea, expresivitatea şi tonicitatea.

Tinereţe fără bătrâneţe

O vizită la cabinetul de cosmetică îţi aduce nenumărate beneficii pe termen lung atât pentru piele, cât şi pentru starea de spirit. Cui nu îi place ca atunci când se priveşte în oglindă să vadă un chip luminos, care arată chiar cu câţiva ani mai tânăr!?

„Masajul facial este important în primul rând pentru că ajută la transportul cremei sau al uleiului folosit în acest proces, ajută foarte bine la hidratarea feţei şi nu în ultimul rând, relaxează. Dacă femeia are o vârstă mai înaintată, are pielea lăsată şi poate un început de guşă, atunci este important să i se facă masaj o dată la trei zile, sau o dată pe săptămână. Dacă totul este în regulă şi pielea este sănătoasă, masajul este recomandat o dată la trei săptămâni, atunci când se face şi tratamentul facial”, a explicat pentru „Adevărul”, Silvia Notari, cosmeticiană.

Întregul tratament începe cu demachierea în profunzime a feţei şi se folosesc produse speciale, în funcţie de tipul de ten. Apoi, specialistul va alege o cremă specială pentru masaj şi va începe tratamentul, cu mişcări fine, care nu vor întinde pielea excesiv. În tot acest timp, clienta se relaxează.

Beneficiile masajului facial

Foto: Oana Cernat

image
„Acest tip de masajul este de fapt o gimnastică pentru faţă, minte şi suflet. Beneficiile sunt  extraordinare, vorbim despre calmare la nivelul feţei, întărirea musculaturii din zonă şi detensionarea întregului nostru corp. Un astfel de tratament facial durează 20 - 30 de minute şi trebuie făcut încă din adolescenţă deoarece din păcate, fetele care sunt la vârsta pubertăţii au mari probleme cu tenul, mai ales pentru că îşi agresează pielea. Le încurajez pe toate să meargă la un specialist, fie el dermatolog sau cosmetician, pentru a fi îndrumate cum să umble la ten. Este o problemă destul de delicată, deoarece faţa nu este precum o maletă pe care o arunci atunci când nu îţi mai place. Avem o singură faţă toată viaţa şi cu ea ieşim din casă în fiecare zi, este foarte important să avem grijă de ea”, a precizat Silvia Notari, cosmeticiană.  

Ritualul de înfrumuseţare le prieşte şi bărbaţilor

„Nici pentru bărbaţi cosmetica nu mai este un subiect tabu. Şi ei trebuie să aibă grijă de pielea lor în fiecare zi. Curăţenia feţei este foarte importantă, precum şi aplicarea unei creme de hidratare. Aceşti paşi trebuie respectaţi cu stricteţe, indiferent de anotimp”, a precizat Silvia Notari, cosmeticiană.  

Cea mai bună perioadă a zilei pentru masaj facial este dimineaţa, iar efectele sunt vizibile după primele şedinţe.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite