La ce vârstă ar trebui să aibă copilul telefon mobil. Patru întrebări de bază la care trebuie să-şi răspundă părinţii onest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologii consideră că un copil sub 12 ani nu ar trebui să aibă propriul telefon mobil. Foto: Adevărul
Psihologii consideră că un copil sub 12 ani nu ar trebui să aibă propriul telefon mobil. Foto: Adevărul

Statisticile mondiale arată că părinţii ajung să le cumpere copiilor telefoane mobile la vârste tot mai fragede. Psihologii le recomandă adulţilor luciditate înainte de a-şi dota copiii cu gadget-uri.

Un sondaj efectuat în Statele Unite ale Americii arată că peste 53% dintre copiii de 6 ani au deja propriul telefon mobil. Părinţii au motivat că astfel se pot asigura că micuţii lor vor putea lua legătura cu ei oricând. Alţi părinţi au decis să le cumpere copiilor telefon mobil deoarece mulţi dintre prietenii lor aveau deja un astfel de aparat.

Când ar trebui să-i cumperi copilului tău telefon mobil?

Potrivit psihologilor, „decizia nu trebuie să depindă de vârsta cronologică a copilului, ci de cât de matur este acesta. Ideal af fi ca fiul sau fiica dumneavoastră sa aibă cel puţin 10, 12 sau 13 ani".

Înainte de a lua o decizie, părinţii trebuie să îşi pună câteva întrebări:

1. Copilul meu are tendinţa de a pierde lucruri?
Dacă răspunsul este da, cel mai probabil micuţul nu se va putea descurca cu responsabilitatea deţinerii unui telefon. Psihologii sunt de părere că în acest caz, momentul cumpărării unui gadget trebuie amânat, mai ales că investiţia poate fi una costisitoare.

2. Se va putea supune copilul meu unor reguli de bază?
Părinţii sunt datori să stabilească foarte clar termenii de folosire, astfel încât telefonul să nu îi distragă copilului atenţia de la teme. De asemenea, din când în când trebuie să verificăm gadgetul pentru a vedea cum şi în ce sens este folosit de copil. Reacţiile acestuia vor arăta cât de pregătit este copilul pentru responsabilitate.

telefonul copilului

3. Chiar are nevoie copilul meu de un telefon?
Cu cât copilul este mai mic, cu atât telefonul mobil îi este de prisos. În schimb, „dacă micuţul nu este întotdeauna supravegheat de un adult, atunci acesta ar putea avea nevoie de un telefon mobil”, a spus mama a doi preadolescenţi.

4. Prietenii copilului tău au deja telefoane mobile?
Întotdeauna ne dorim ce este mai bun pentru copilul nostru. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ţinem cont de tot ceea ce au sau fac colegii, ori prietenii lui. În definitiv, tot ce contează este de fapt ca tu să alegi ce este corect pentru micuţ.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite