Judeţul Galaţi are din 11 decembrie un nou prefect. Cine este, unde a mai lucrat până acum şi ce avere are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Avrămescu, noul prefect de Galaţi FOTO Observatorul Buzoian
Gabriel Avrămescu, noul prefect de Galaţi FOTO Observatorul Buzoian

Guvernul României a anunţat, miercuri, 11 decembrie 2019, încetarea mandatului de prefect al lui Dorin Otrocol (care fusese detaşat pe funcţie, la Galaţi, dintr-o structură guvernamentală), funcţia fiind preluată, de la aceeaşi dată, de un funcţionar adus din ANAF.

Executivul României a decis, marţi seară, să numească un nou prefect de Galaţi, ceremonia de depunere a jurământului urmând să aibă loc miercuri (11 decembrie) după-amiază, în cadrul unei videoconferinţe cu premierul. 

O dată cu numirea noului reprezentant în teritoriu al Guvernului a fost revocată şi detaşarea pe post a lui Dorin Otrocol, care revine pentru câteva zile în Ministerul Dezvoltării (de unde fusese detaşat), având în vedere că pe 24 decembrie 2019 iese la pensie pentru limită de vârstă.

Noul prefect de Galaţi se numeşte Gabriel-Ioan Avrămescu, are 40 de ani şi este de profesie jurist. Înainte de a ajunge prefect, el a lucrat în administraţie (în Prefectura Buzău şi apoi la Ministerul Integrării Europene şi la Ministerul de Interne), iar în ANAF s-a angajat în 2013. 

La Galaţi a ajuns în 2016, prin transfer, fiind numit director servicii interne la DGRFP Galaţi, după care a ajuns director în cadrul ANAF Bucureşti (ca şef al Direcţiei de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne). 

Din iulie 2019 a fost numit director general al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, punând capăt unei perioade destul de frământate, dominată de interimate, la conducerea instituţiei.

Gabriel-Ioan Avrămescu este căsătorit, are un copil, iar soţia lui lucrează la APIA Galaţi, unde ocupă funcţia de director adjunct (este venită prin transfer de la APIA Buzău) şi are venituri anuale de 104.000 de lei.

Soţii Avrămescu deţin o casă de locuit de 200 mp în Spătaru (Buzău), construită în regie proprie, precum şi un apartament de 68 mp în Buzău. Deţin şi un apartament de 50 mp în Popeşti Leordeni (Ilfov). Ei  au două maşini (un Ford Focus şi un Volkswagen Bora), dar şi credite bancare ce însumează circa 280.000 de lei.

Interesant este că noul prefect de Galaţi este şi crescător de animale, pentru care a şi obţinut subvenţii agricole în anii trecuţi.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite