Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au închis dosarul de faliment al combinatului siderurgic Siderca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul a fost tăiat şi dus la fier vechi
Combinatul a fost tăiat şi dus la fier vechi

Dosarul este rolul justiţiei de zece ani, timp în care la masa credală s-au adunat sute de creditori. Cea mai mare parte a combinatului Siderca din Călăraşi (peste 500 de hectare) a ajuns o adunătură de ruine cutreierate de recuperatorii de fier vechi.

Reorganizarea şi, apoi, lichidarea patrimoniului Siderca a fost extrem de complicată, dat fiind că peste dificultăţile dictate de situaţia economică s-au suprapus şi o serie de "bruiaje" care ţin de comiterea unor infracţiuni. Astfel, o firmă privată a "fabricat" acte privind o presupusă creanţă de 10 milioane de dolari (la care se adăugau dobânzi de 22 milioane de dolari), deşi în realitate creanţa cu pricina era de doar 50.000 de dolari.

Iniţial, autorităţile române au fost de acord să cedeze o parte din combinat (circa 200 de hectare) firmei respective, pentru stingerea datorii. Ulterior, însă, justiţia a anulat pretenţiile firmei amintite, însă deja o bună parte din combinat ajunsese la fier vechi.

Dosarul de faliment a fost închis după ce o parte a pretenţiilor creditorilor au fost stinse, iar pentru restul nu mai există posibilitatea de acoperire. Urmează faza radierii societăţii din scripte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite