„Jandarmul anului” a încheiat cursa de 300 de kilometri. Ambasadorul Regatului Belgiei, impresionat de sprijinul românilor după atentatele de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Onofrei, jandarmul de onoare al anului 2016, a fost astăzi întâmpinat, în Parcul Herăstrău din Capitală, de familia sa şi de Ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt. În semn de preţuire pentru gestul său, cu toţii i-au oferit gălăţeanului flori şi l-au îmbrăţişat.

După nouă zile de alergare, timp în care a parcurs peste 300 de kilometri, Cristian Onofrei a încheiat astăzi cursa în Parcul Herăstrău din Bucureşti. La linia de finish, „Jandarmul anului 2016” a fost aşteptat de părinţi, soţie şi fiul său, Andrei. Cu toţii au retrăit emoţionaţi clipa revederii.

„Sunt fericită că a reuşit să ducă la capăt această cursă. A fost o săptămână dificilă şi i-am simţit lipsa acasă. Cu toţii îl apreciem şi îl susţinem în demersul său, Cristi este un exemplu pentru societate”, a declarat Valentina Onofrei, soţia jandarmului.

De asemenea, jandarmul gălăţean a fost întâmpinat şi de Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt. Diplomatul l-a îmbrăţişat pe Cristian, apreciind gestul său de solidaritate pentru victimele masacrului din Bruxelles.

„Mulţumesc Jandarmeriei Române, de asemenea, vreau să mulţumesc poporului şi oficialilor români pentru sprijinul şi simpatia pe care ni le-au arătat după antentatele de la Bruxelles”, a declarat Thomas Baekelandt.


Cristi Onofrei şi Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, Thomas Baekelandt FOTO Oana Cernat

„Sportul ne va ajuta să izbăvim”

„Este apogeul carierei mele profesionale. Oameni nevinovaţi au căzut pradă luptei altora şi, din păcate, noi nu putem face prea multe. Dar, prin aceste acţiuni sociale, printr-o gândire pozitivă, prin promovarea sportului, prin tot ceea ce înseamnă frumos, eu sunt convins că vom reuşi să izbăvim şi să aducem societatea pe un făgaş mai bun. Încerc să fac tot posibilul să merg pe aceeaşi cale, mai departe, în aceeaşi măsură”, a spus Cristian Onofrei.

image

Cristi Onofrei aleargă spre Parcul Herăstrău FOTO Oana Cernat

image

„În ciuda greutăţilor pe care le-am întâmpinat, din cauza drumului foarte anevoios, în sensul că am alergat foarte mult pe asfalt, sunt foarte bucuros că am reuşit să ajung aici. Am alergat în memoria victimelor de la Bruxelles. A fost o tragedie şi dacă aş mai fi avut ocazia să mai pun câteva steaguri pe mine, cu siguranţă aş fi facut-o. În aceeaşi măsură trebuie să comemorăm şi celelalte atentate care au avut loc, din păcate”, a declarat jandarmul gălăţean la sosirea în Parcul Herăstrău.

Odată cu această cursă, reprezentanţii Jandarmeriei Române au marcat 166 de ani de la înfiinţarea instituţiei, ocazie cu care au organizat exerciţii demonstrative, au prezentat tehnica militară folosită în misiuni operative, dar şi atelierele interactive.

 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite